Categories
Lifelog

Voorwaardelijk

Vandaag kwam mijn zaak voor. Ik kan nu iets meer uit de doeken doen waarover dit ging. Ergens in november 2005 stond ik achter een andere auto te wachten voor een kruispunt om rechts af te slaan. De persoon voor mij vertrok en ik keek naar links om te zien of ik ook al door kon rijden of niet. Blijkbaar was de persoon voor mij toch nog gestopt en zat ik er dus tegen. De man die de wagen bestuurde had last van zijn nek, blijkbaar door mijn aanrijding (hoewel dit uiteraard wel raar is als je zo zacht tegen een tank dat een Mercedes toch wel is rijdt, maar swat).

Een tijd geleden kreeg ik dus een dagvaardiging voor deze zaak. Omdat ik nul komma nul van alles wat met rechtspraak te maken heeft ken, begon het dus al warm te worden. Mijn zaak kwam voor de politierechtbank. Ik heb via mijn verzekeringen de gegevens van mijn advocaat (rechtsbijstand, jawohl!) te pakken gekregen en wou een gesprek bij de man. Ja, ik wou weten wat er mij allemaal te wachten stond, hoe zou u zelf zijn?

Al bij al valt dat allemaal wel mee. Mijn advocaat sprak met mij om 10u45 aan het gerechtshof af, maar ik besloot om 9u al wat naar de andere zaken te gaan kijken. Best een aanrader trouwens. Uiteraard hoop ik dat niemand van u ooit daar moet zijn, maar mocht het toch voorvallen, neem een half dagje verlof en ga naar je zaak (ook al zegt je advocaat dat het niet nodig is) en pik wat andere zaken mee.

Wat mijn vonnis betreft: Een boete van 50. Valt nog wel mee, zeg je dan , maar wat je moet weten is dat je dat bedrag met 5,5 moet vermenigvuldigen. Wablieft? Jazeker. De boetes blijven altijd hetzelfde, het bedrag waarmee je het moet vermenigvuldigen verandert wel eens. Een trukje om niet altijd een hele aanpassing te moeten doen als de boetes veranderen. En dan is er nog een vrij handig ding dat je met een blanco strafblad wel eens uit de wacht kan slepen: 3 jaar voorwaardelijk. Ha, dit gaat dus blijkbaar ook voor boetes! De boodschap is dus, 3 jaar braaf zijn en niet meer voor meneer de juge moeten verschijnen (langer mag uiteraard ook ;)) en alles wordt van de tafel geveegd. De tegenpartij was er niet, dus ik denk dat het met zijn nek in orde is. Ik hoop het.

Alleen jammer dat er nu zoiets als “onvrijwillige slagen en verwondingen” op mijn papier staat natuurlijk. Evelyne noemde me aan de telefoon al haar crimineel. Spicy, though ;)

12 replies on “Voorwaardelijk”

Woehoe! Drie jaar voorwaardelijk, dat bekt wel lekker!!

“Tja, ik moet braaf zijn, want ik zit met drie jaar voorwaardelijk”, da’s stoer!! Daar wil ik ook wel eens een Mercedesrijder zijn nek voor breken ;)

Oefen uw *man met voorwaardelijke straf*-face al maar in, kan van pas komen op de blogmeet.

Trouwens spijtig dat Lies geen justitieassistente meer is, anders stuurde ik haar zeker eens langs om uw levenswandel te controleren ;-)

Woehoe! Drie jaar voorwaardelijk, dat bekt wel lekker!!

“Tja, ik moet braaf zijn, want ik zit met drie jaar voorwaardelijk”, da's stoer!! Daar wil ik ook wel eens een Mercedesrijder zijn nek voor breken ;)

Oefen uw *man met voorwaardelijke straf*-face al maar in, kan van pas komen op de blogmeet.

Trouwens spijtig dat Lies geen justitieassistente meer is, anders stuurde ik haar zeker eens langs om uw levenswandel te controleren ;-)

Beter zo dan in Duitsland opgepakt te worden als verdachte hashsmokkelaar en ook een verboden wapenbezit aan uw been te krijgen…
Duitse douaniers hebben geen humor, trust me, en kunnen niet lezen. Hmm, misschien toch geen verschil met sommige van hun collega’s in België (No offense voor de hard werkende Belgische verdedigers van de wet!)
Ben blij dat je nog vrij rondloopt ;)
Je blog zou misschien redelijk leeg lopen en dát zou pas zonde zijn!

Beter zo dan in Duitsland opgepakt te worden als verdachte hashsmokkelaar en ook een verboden wapenbezit aan uw been te krijgen…
Duitse douaniers hebben geen humor, trust me, en kunnen niet lezen. Hmm, misschien toch geen verschil met sommige van hun collega's in België (No offense voor de hard werkende Belgische verdedigers van de wet!)
Ben blij dat je nog vrij rondloopt ;)
Je blog zou misschien redelijk leeg lopen en dát zou pas zonde zijn!

Comments are closed.