Categories
Blurs

Angry birds!

Angry BirdsWaarschijnlijk zag je deze al wel, maar hiermee werd Mikael Hed aangekondigd, de CEO van Rovio. Het verhaal achter het populaire spel Angry Birds begon met een mockup voor een zeer ingewikkeld gameconcept. Ze waren echter zo verliefd op de karakters, dat het huidige spel ervoor gemaakt werd.

12 miljoen betalende copies en 30 miljoen van de gratis versie verder, is Angry Birds waarschijnlijk het populairste spel ooit, beschikbaar op steeds meer platformen. De komst op Android bracht een nieuw model met zich mee: ads. En deze manier brengt nu blijkbaar reeds meer op dan de versie waar je één euro voor neertelt. Toch ziet Mikael nog niet onmiddelijk  een einde voor de betalende taktiek op de iPhone.

Mikael erkent de kritiek die Jobs onlangs had op Android, dat het moeilijker developen is gezien de verschillende toestellen, maar benadrukt nogmaals, iets dat ze ook vrij snel deden na de uitspraak van de baas van Apple, dat dit geen kritiek punt is.

En het stopt niet. De aankomende Chrome store hanteert goede percentages en is dus zeker interessant en hoewel de Windows Phone versie toch nog niet klaar is, mag die zeker verwacht worden. Console versie? Volgend jaar. Een licensing deal stond reeds lang vast, dus verwacht binnenkort ook maar plushen beesten in een Dreamland near you. Een film misschien?

Voor de toekomst mag je ook verwachten dat er een extra laag komt die alle gebruikers bij elkaar brengt en verschillende versie kan linken. Ze gaan hier dus achter de rug van GameCenter, wat een logische stap is maar hoe zal Apple zich hierbij voelen?

Angry Birds is big business en kent zijn einde duidelijk nog niet. Investeerders hoeven niet langs te komen, er is geld genoeg.
Ain’t it amazing?