Categories
Blurs

Godiva

Jammer genoeg moest ik het Godiva event missen. Nu, eerlijkheid boven alles, ik zat op PICNIC09 en je gaat me niet horen zeggen dat ik spijt had dat ik daar zat, integendeel (meer daarover later). Dat neemt echter niet weg dat alles wat ik moet missen dat met chocolade te maken heeft pijn doet.

Zipkid kon echter gelukkig wel. Hieronder zijn relaas:

Totaal onverwacht kreeg ik vorige woensdag de vraag of ik de volgende dag de Godiva fabriek te Brussel wilde bezoeken met workshop van een maître chocolatier en bezoek aan het Chocolademuseum. Omdat ik toch wel graag een chocolaatje snoep en altijd geïnteresseerd ben om iets nieuws te ontdekken heb ik dit voorstel aanvaard.

Na een aangename ontvangst mochten we het labo van Maître Chocolatier Ilse Wilmots betreden. Daar kregen wij een uitgebreide uitleg over het bewerken van chocolade en de technieken voor het maken van verschillende soorten pralines. Ook kregen wij de kans zelf te experimenteren en lekkere pralines te maken.

Vervolgens konden we onder begeleiding de fabriekshallen bezoeken. Daar ontdekten we dat er naast de vele geavanceerde machines ook heel veel werk met de hand uitgevoerd word. Dit bezorgt de Godiva producten hun mooie en uiterst verzorgde presentatie.

De volgende afspraak was in het chocolademuseum. Wij kregen er een privé rondleiding met uitleg over de herkomst en de evolutie van de chocolade.

Tenslotte maakten we de wandeling naar de zavel, waar in de Godiva shop de nieuwe ‘collectie’ gepresenteerd werd in bijzijn van Axelle Red. Daar kregen we enkele glaasjes lekkere champagne en heerlijke hapjes aangeboden. Als afsluiter kregen we een doos heerlijke pralines mee waar ik nog van geniet.

De volledige fotoreeks is te vinden op :
http://www.flickr.com/photos/zipkid/sets/72157622323839441/

 

Again, damn…