Categories
Film

Mamma Mia!

Een bioscoopzaal binnengaan om een film te bekijken met (oa) Pierce Brosnan en Meryl Streep in de hoofdrol, dat schept bepaalde verwachtingen. Niets kan je echter voorbereiden op wat je bij Mamma Mia! te zien zal krijgen. Hoewel, je kan natuurlijk, in tegenstelling tot mezelf, de musical al gezien hebben.

Mamma Mia!

Ik wist wel dat het hier om een musical ging, door ABBA geschreven. Maar als ik de cast zag dacht ik dat het misschien om een “serieuze” verfilming van het verhaal ging. Het zal me leren, met zo weinig research naar de cinema trekken. Maar wat er ook ging komen, ik zat met mijn moeder, mijn zus, haar vriend en Evelyne in de zaal. Ik had het beste gezelschap dat ik me maar kon wensen dus… what could go wrong there?

Toch zat ik het eerste kwartier in horror te kijken naar het scherm. My god, het is echt een musical geworden. We krijgen Brosnan en Streep op steroids. Ik keek bang rond me heen, met als gevolg dat mijn moeder en mijn zus al ferm aan het lachen waren, niet enkel met de film. Maar weet je wat? Na dat kwartier was ik volledig mee. Het gaat er namelijk zo ver over dat het best wel leuk wordt. De zaal zat bovendien ook vol fans van de musical, wat resulteerde in een voor mij ongeziene ambiance in een bioscoopzaal. En eigenlijk is dat ook niet zo raar, je kent gewoon alle nummers die gespeeld worden! Je moet wel meedoen!

Dit lijkt me het soort film waar je maar al te graag aan wil meewerken. Met de hele cast en crew naar een eiland om daar weken aan een stuk te werken, maar met dikke fun. Ontdekking van de film is voor mij zeker Julie Walters. Tijdens de film verschillende keren afgevraagd wie die vrouw is, maar nu blijkt dat ik ze ken want ze heeft in elke Harry Potter film de rol van Molly Weasley voor haar rekening genomen.

Moet u hem gaan bekijken? Als je open staat voor dit soort dingen, zeker en vast. Een rating van meer dan 7/10 op IMDB krijg je niet zomaar.
En laat u vooral gaan.

Officiƫle site

6 replies on “Mamma Mia!”

Comments are closed.