Categories
online

Friendfeed vs Spokeo

Friendfeed is iets leuks. Meer zelfs, het wordt haast een noodzaak. Tegenwoordig zit een mens op zoveel verschillende platformen content te maken, dat het verzamelen ervan bijna een opdracht op zich is. Flickr, Twitter, Last.fm, del.icio.us,… oh ja, en dan hebben we meestal een blog ook. Bij Friendfeed maak je een account aan, geef je al je feeds in en ga je op zoek naar vrienden die hetzelfde gedaan heb. Op die manier heb jij een stroom waar al de content van je friends in terecht komen. Maar laat dat net een klein nadeel zijn. Je zou uren op het scherm kunnen blijven zien.

Iets beter, wat concept betreft, is de visie van Spokeo. Je laat de website met je adresboek op, bv, Gmail praten en die gaat op een heel pak sites zoeken naar die personen. Onder de sites die bevraagd worden vinden we meer social networking sites, maar ook de meeste usual suspects. Wat er anders is aan Spokeo, is dat het een zijbalk heeft met alle contactpersonen en diens nieuwe content. Als iemand dus nieuwe content aangemaakt heeft, kom die “vet” te staan, met achter de naam het aantal nieuwe items. Een soort feedreader gericht op personen dus.

Spokeo zorgt zo voor een spooky effect. Verder moet er nog een beetje aan de leej gewerkt worden en moeten er een aantal bugs uit, maar potentieel heeft het wel.

4 replies on “Friendfeed vs Spokeo”

Comments are closed.