Categories
Games

Virtual 3D worlds

Second Life Update bracht ons gisteren een Top 10 van virtuele werelden. De lijst werd aangevoerd door de klassieke Second Life en WoW, maar bracht ook enkele verrassingen voor mij zoals een geheim Google project (meer info) en één van Virgin.
View in Vastpark
Maar laten we het even over andere boeg gooien: ieder zijn eigen wereld. Op dit moment ben ik al 2 projecten tegengekomen die mensen tools gaan aanbieden om hun eigen wereld te maken. Gratis en voor niets. Een ervan, Multiverse, geeft de tools weg en vraagt enkel geld op het moment dat je er zelf iets aan gaat verdienen (door er bijvoorbeeld een MMOG te bouwen en een subscription te vragen). Over Vastpark is nog niet heel veel bekend, maar de omschrijving op hun site klinkt alvast zeer veelbelovend:

VastPark is a virtual content platform that enables you to create and deploy your own 3D virtual world within minutes. Play with ideas, add physics, trial concepts and publish them online. You might not have used 3D before, but you can do this!

Ik heb zojuist mijn invite voor Vastpark gekregen en dus kan het spelen beginnen. Met Multiverse kan je nu al aan de slag, en dat is wat ik ga doen.