Categories
Tech/Science

Microsoft Nieuws

Een tijdje geleden zat ik op Microsoft HQ in Brussel om een kijkje te nemen naar een aantal nieuwe dingen. De live-stream van Ballmer kon jammer genoeg niet bekekn worden door een aantal technische probleempjes, dus over Silverlight en Surface zal het een andere keer gaan, als we de opname van de feed te pakken krijgen, maar er zijn toch een aantal punten die ik even wil vermelden.

Er zijn een heel aantal veranderingen en extra dingen voor de hele Live omgeving. Zo is er de pas gelanceerde Live Events waarmee je gemakkelijk evenementen mee kan plannen en invitaties rondsturen. Uiteraard is een Live account nodig om van deze service gebruik te maken maar

  • dat is niet zo voor diegene die een invitatie willen ontvangen, en
  • wie heeft er nu geen Live account? ;)

Met Skydrive lijken ze Google voor te zijn. Het is misschien niet te vergelijken met de integratie die volgens velen Google voor ogen heeft, maar SkyDrive een harde schijf op het net die vanaf 2008 voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Er wordt begonnen met een 500MB, maar dit zal, volgens het MS team, wel groeien met de tijd.

Het product dat waarschijnlijk het meest mijn aandacht trok is Windows Home Server. Deze versie OS zal voor alle andere PC’s en laptops in het netwerk zorgen: automatische backups, checken van updates en anti-virus software op de machine’s, algemene file-server, remote access aan al je bestanden en ga zo maar door. Om vanop je kantoor aan je bestanden te kunnen zal het wel nodig zijn om voor providers als Telenet op je router thuis een paar poorten te laten redirecten. Een machine met de Home Server OS en 1TB (waarbij 2x 500GB in raid staat) zou al beschikbaar kunnen zijn voor een 700??.

Verder was er ook een enorme good-news show over Xbox 360, want de cijfers blijken te zeggen dat ze als DE console voor de gamer naar buiten komen. Er valt natuurlijk nog af te wachten wat de recente prijsdaling van de PS3 hier zal teweeg brengen.

Ik wil graag Microsoft en de mensen van Circle Of Media bedanken voor de uitnodiging, altijd leuk!

14 replies on “Microsoft Nieuws”

Het is graag gedaan (in naam van m’n MSFT collegas). En SkyDrive zit al op 1GB by the way ;) Hopelijk blijft het aan deze snelheid evolueren.

– Kris

Die Home Server draait al een tijdje bij ons op’t bedrijf in beta, om te kijken of we dat niet kunnen gebruiken als eenvoudig backup-platform; vele KMO’s investeren niet graag veel in hardware, maar sakkeren wel als hun data foetsjie is.

En tot nu toe kan ik zeggen dat die Home Server goed zijn ding doet. Alleen het gecentraliseerd updaten van Windows (en Microsoft) software op clients & anti-virus updates managen heb ik nog niet teruggevonden.
Al kan dat eerste snel opgelost worden als ze de WSUS (Windows Server Update Services) mee installeren op de Home Server.

Ow, nog vergeten: dat installeren bij KMO’s zal er grotendeels vanaf hangen uiteraard of de licentie van de Home Server dat zal toestaan, being called “Home” server en zo.

Die Home Server draait al een tijdje bij ons op't bedrijf in beta, om te kijken of we dat niet kunnen gebruiken als eenvoudig backup-platform; vele KMO's investeren niet graag veel in hardware, maar sakkeren wel als hun data foetsjie is.

En tot nu toe kan ik zeggen dat die Home Server goed zijn ding doet. Alleen het gecentraliseerd updaten van Windows (en Microsoft) software op clients & anti-virus updates managen heb ik nog niet teruggevonden.
Al kan dat eerste snel opgelost worden als ze de WSUS (Windows Server Update Services) mee installeren op de Home Server.

Ow, nog vergeten: dat installeren bij KMO's zal er grotendeels vanaf hangen uiteraard of de licentie van de Home Server dat zal toestaan, being called “Home” server en zo.

@P.i.R.h.o.: Ik denk ook niet dat hij actief aan updaten doet. Hij gaat enkel checken of alles in orde is, en anders een melding geven. But don’t quote me on that one.

@P.i.R.h.o.: Ik denk ook niet dat hij actief aan updaten doet. Hij gaat enkel checken of alles in orde is, en anders een melding geven. But don't quote me on that one.

Comments are closed.