Categories
Events

Kunst om 8

De Antwerpse musea hebben een nieuw initiatief voor jong geweld!

Zo begon een mailtje in mijn mailbox. Maar laat me vooral de tekst verder citeren, omdat ik, denk ik, het niet zelf beter kan verwoorden:

Onder de noemer ??Kunst om 8?? organiseren de musea voor de eerste maal twee inspirerende en exclusieve avonden waar je op informele wijze kennis kan maken met het gevarieerde aanbod van de musea in Antwerpen.

??Kunst om 8?? staat voor jonge, trendsettende en vernieuwende avonden. Een museum wordt een vanzelfsprekende ontmoetingsplek waar spannende en interessante dingen op het programma staan. Je kan een mix aan verschillende kunstdisciplines verwachten: van muziek tot literatuur en videokunst.

Op de avond in het Letterenhuis (20 september) tonen schrijvers en songwriters hun rebelse ziel. Ondermeer Christophe Vekeman en Herman Brusselmans brengen op eigenwijze manier eigen werk en werk van eerdere rebellen (o.a. Hugo Claus en Gerard Reve). Tim Vanhamel (Millionaire) en The Love Substitutes (Bert Lenaerts, Rudy Trouvé, Mauro Pawlowski en Craig Ward) zorgen voor tegendraadse muziek. De ??Kunst om 8 ?? avond?? wordt afgesloten met een DJ-set van Konrad (Phases) + Barties.

Klinkt goed, die Kunst om 8! Ik vermeld er ook graag nog bij dat er een wedstrijd loopt om gratis aan tickets te geraken. Haast je, want de tickets worden morgen verloot. Spread the word en… ik zie jullie daar?