Categories
Actueel

Totz

Beste vrienden, een klein statusrapport vanuit het front. Ik ben gisteren namelijk even No Man’s Land ingetrokken. Althans zo voelt het toch. Ik heb gisteren zo goed als een hele aflevering van TOTZ (Tien Om Te Zien) bekeken. Een vleugje zelfmarteling van tijd tot tijd kan namelijk geen kwaad. En ja, het was ook onder de vlag van nostalgie dat ik me daar begaf. Dat programma stond veel op bij ons thuis, en a trip to memory lane kon geen kwaad. Dacht ik.

De presentatie is niet meer met “onze Willy”. Moest u zich afvragen of Bea het nu alleen doet, dan staat u ver achter. Nee, Willy deed het met Anne (De Baetselier) wiens sidekick nu een meid met veel te grote ogen is, genaamd Elke Vanelderen.

Toen we tijdens het zappen op VTM zijn gekomen was Wim Soutaer al op het podium met zijn nieuwste “hit”: “Ze kent me”. Als een paspop die juist een kapstok in zijn mond geramd gekregen heeft, staat hij daar, nogal ongemakkelijk te wiegen op de muziek. Toen ik de micro die hij vasthad in de gaten kreeg, herinnerde ik mij hoe je vroeger kon merken of het live was of niet. Nen draad = live. Die vlieger gaat uiteraard niet meer op, maar toen viel het mij op wat voor een studiogeluid er was. En hoe zijn stem even hard klinkt, of hij nu naast of in de micro sprak. En hoe de muzikanten toch net iets te enthousiast op hun instrumenten tokkelen. My god, zou het kunnen? Zouden de talrijke mensen op de zeedijk van Blankenberge om de tuin worden geleid? Ik vrees van wel. En dit was zo voor zowat alle artiesten. Dus ook voor Sha-Na. Ja, ik voel zelfs tot hier dat ook u een vlaag van herkenning hebt bij het lezen van die naam. En ja hoor, het is dezelfde groep, maar dan wel met andere zangeressen uiteraard. Meer zelfs, ze zijn nu met 3! And guess what, ze hebben opgelet. We hebben, jawel, een blonde, een bruine en een rosse. Als K3 er mee scoort, dan kunnen zij dat ook, niet? En het lijkt ook een beetje K3, maar dan met iets meer beats onder en veel minder succes. En de meiden van K3 kwamen ook, maar eerst was het tijd voor de internationale gast: Lumidee.

Het was duidelijk dat ze deze meid vergeten te vertellen zijn dat haar single zou afgespeeld worden en dat ze dus enkele met de mond moest meebewegen. Een belangrijk punt om wat volgde goed te omschrijven is dat de micro wel aanstaat. Dit geeft de artiest de mogelijkheid tijdens een stil gedeelte in het liedje populaire slogans te roepen zoals “Die handen in de lucht!” en “Make some noise!”. Dus, micro staat aan, Lumidee wist dit duidelijk niet, en single op de achtergrond. Ik denk niet dat het moeilijk is om in te beelden wat voor een effect dat gaf. Eigenlijk niet slecht gezien: de internationale gast maakt zich nog belachelijker dan de nationale helden.

Anyway, K3 met kusjesdans. Professioneel en nog steeds populair. Geen verrassing daar. Wat wel een verrassing is, is Mega Mindy. Helaas pindakaas heb ik daar nooit een aflevering van gezien, maar de kostuums die ze met haar “groepje” aanhad zijn zeer knap werk. Swat, het is voor de kids, dus we gaan van haar optreden geen punt maken.
Eens kijken, wat hebben we nog. Ik ben even aan het spieken op de site wat er in de top 20 staat (raar eigenlijk, TOTZ en het zijn er 20). Ah, Stan Van Samang. Laat me één ding duidelijk stellen: I kinda like this guy. Werkelijk, zijn single Scars vind ik echt wel goed. Ik heb het leren kennen door mijn zus die tijdens onze vakantie in Frankrijk het genoeg door de boxen heeft laten klinken. Maar echt, I like it. En de man stond er ook wel. Enigszins bescheiden, maar het was de eerste van het Vlaamse “kruim” waar ik bij twijfelde of ze hem het niet live hebben laten zingen. Kort en krachtig: het beste dat ik tijdens die marteling heb gezien. Ik heb ook wel wat sympathie voor die (Re)Born, maar de fake-heid waarmee hij op het podium stond was een afknapper.

Tijdens de reclameblokken krijg je zowat elke schlager-cd naar je hoofd geslingerd, waaronder die van Christoff, Wim Soutaer, Laura Lynn, maar ook materiaal van K3, Stan Van Samang en god weet wat nog allemaal. Anyway, voor we eindigen met de nummer 1 Dean, waar ik trouwens geen woorden aan ga vuilmaken, wil ik toch nog even mijn verontwaardiging uitdrukken over de nummer 2. Hier blijkt dat Scala zijn ziel verkocht heeft en een nummer met Regi heeft gemaakt. En zo staat het koor ook achter dat misbaksel: gezichten zonder expressie die eerder op spoken lijken. Zingen kunnen ze wel, maar komaan… met Regi een nummer maken? You’re out.

Vorige zondag was het hoofdartikel op de frontpage van “De Zondag” dat er nog steeds geen zomerhit is. Hoewel dit op zich al een grappig gegeven is dat wijst op de komkommertijd waar we in zitten, kan ik niet begrijpen dat dit een verrassing is. Kijk gewoon even naar TOTZ (maar hou mij niet verantwoordelijk voor de gevolgen). Aan de Fixkes: good choice.

18 replies on “Totz”

Hoe komt het toch dat meteen die tune terugkomt. “Tien om te zien, tudu dudu dudu, tien om te zien, …”
Nu zit ik daar weer een godganse dag mee in mijn kop.

Veruit het grappigste van al, ik heb via de kinderen TOTZ ook 2X gezien, zijn de dansers achter Laura Lynn: hilarische pasjes, zo onnozel dat ik de slappe lach krijg. Let er eens op. Geweldig!

Hoe komt het toch dat meteen die tune terugkomt. “Tien om te zien, tudu dudu dudu, tien om te zien, …”
Nu zit ik daar weer een godganse dag mee in mijn kop.

Veruit het grappigste van al, ik heb via de kinderen TOTZ ook 2X gezien, zijn de dansers achter Laura Lynn: hilarische pasjes, zo onnozel dat ik de slappe lach krijg. Let er eens op. Geweldig!

@Maajkel: ja, maar da’s beter dan omgekeerd he… ;-)

Jaa… TOTZ… Het is een beetje zelfkastijding om daar naar te kijken, maar tegelijk is het toch ook altijd lachen… Al is het met tranen van verdriet in de ogen :-)
Nog een goeie: De Kampioenen, al is het toch nog een trapje hoger…

@Maajkel: ja, maar da's beter dan omgekeerd he… ;-)

Jaa… TOTZ… Het is een beetje zelfkastijding om daar naar te kijken, maar tegelijk is het toch ook altijd lachen… Al is het met tranen van verdriet in de ogen :-)
Nog een goeie: De Kampioenen, al is het toch nog een trapje hoger…

K daag u uit om ne keer naar een live opname van totz te komen kijken! K zal u een plekske vrij houden en ge moogt naast mij komen zitten! K zal u daarna ook persoonlijk wegbrengen naar één of ander gesticht waar alleen mensen opgenomen worden die leven van kritiek te geven op anderen en die na een paar dagen zelfmoord plegen!

K daag u uit om ne keer naar een live opname van totz te komen kijken! K zal u een plekske vrij houden en ge moogt naast mij komen zitten! K zal u daarna ook persoonlijk wegbrengen naar één of ander gesticht waar alleen mensen opgenomen worden die leven van kritiek te geven op anderen en die na een paar dagen zelfmoord plegen!

Comments are closed.