Categories
Film Lifelog

Transformers

Gisteren ben ik hem eindelijk gaan zien, en dat was dan nog in avant premi?re: Transformers. Ik ging alleen, dus ik was goed op tijd, ook om zeker een plaats te hebben. Toen ik in de zaal plaatsnam, was er nog niet veel volk. Een koppeltje dat luid en duidelijk tegen elkaar aan het zeggen was hoe veel beter hun relatie niet was dan een ander koppel dat ze kenden, nog 2 personen met boeken en twee vrij luidruchtige kinderen die aan de ingang van de zaal aan het roepen waren naar de kinderen die naar “Harry Snotter” gingen kijken.Terwijl ik wat zat te lezen sijpelde het volk binnen. Al snel waren alle stoelen rond mij bezet. Links van mij Nederlanders, rechts van mij Nederlanders en achter mij Nederlanders. Van de personen voor mij ben ik niet zeker, zij waren nogal stil. Allemaal hadden ze dezelfde klacht: “Die vaste plaatsen bij Metropolis, dat was vroeger toch niet? Wat een gelul.” Persoonlijk vind ik het een goeie zaak, maar wie ben ik in een bioscoop in Antwerpen.
Het publiek rond me leek niet echt naar deze film in kwestie te hebben uitgekeken. Iets verder zat echter een gezinnetje met twee jongens, rond een jaar of 8 – 10 schat ik. In hun handen Transformers action-figures. Ik wou dat ik naast hen plaats had. Ik heb tijdens de film eens naar hun reactie gekeken en ze zaten constant met mond open.

Optimus Prime

En terecht. Transformers is enorm overweldigend. Visueel een van de knapste spektakels ooit met een gezonde mix van actie en humor. Zeker geschikt voor uw kinderen, mocht u ze in uw nostalgie hebben laten kennismaken. Michael Bay levert (weer) een leuke prent af en Industrial Light & Magic overtreffen zichzelf nog maar eens. Soms vraag ik mezelf af waar het gaat eindigen. Ik begin ook te begrijpen waarom Shia Leboeuf zeer populair aan het worden is, al zal ik mijn definitief verdict pas geven na zijn optreden in de aankomende Indy 4. Ik was namelijk bij deze film een beetje afgeleid door zijn tegenspeelster: Megan Fox.
Megan Fox

Een welgekomen kleine rol voor Bernie Mac, die voor een vrolijke noot zorgt. Leuk om te merken was dat, toen hij voor de eerste keer in beeld kwam, er een vlaag van herkenning door de zaal ging (“eeeey!”).

Er was wel één jammer punt: geen cloverfield trailer. Oh, en Optimus Prime heeft lippen. Weird. Tot slot, enkele quotes:

Autobot Jazz: What’s crackin’ little bitches?
Sam ‘Spike’ Witwicky: Where’d he learn to talk like that?
Optimus Prime: We learned Earth’s language through the World Wide Web.
Autobot Jazz: This looks like a cool place to kick it!
———————————————————————————————————-
Ratchett: [scanning Sam’s body] The boy??s pheromone level suggests he wants to mate with the female.
———————————————————————————————————-
Barricade: Are you username: LadiesMan217?
Sam ‘Spike’ Witwicky: I don’t know what you’re talking about!
Barricade: ARE YOU USERNAME: LADIESMAN217?
Sam ‘Spike’ Witwicky: Yeah…
Barricade: Where is the eBay item 21153? WHERE ARE THE GLASSES?
———————————————————————————————————-
Cafe’ kid 1: [running through the chaos caused by the falling protoforms] Wow… this is the coolest thing I’ve ever seen. This is easily a hundred times cooler than Armageddon… I swear to god!

Denk over die laatste maar eens na ;)

Officiële site
Vanaf 25 juli in de bioscoop.

14 replies on “Transformers”

Ik kan bijna niet wachten, en het is al weer zo lang geleden dat ik nog eens naar de cinema geweest ben.

Die vaste plaatsen vind ik wel goed idee. Ge moet het enkel weten op voorhand, het is een betrekkelijk onaangename verrassing wanneer je aankomt en van niks weet.

Kinepolis had hier inderdaad wel iets meer aan communicatie kunnen doen. Binnen de complexen hangt het overal. Ook een jammer aspect, vind ik, is dat je eventuele vouchers die je hebt niet op het net kan gebruiken om ticketten te bestellen.

Een aanrader voor Transformers: bekijk hem digitaal ;)

@Clopin: Ik zou zelfs zeggen, bekijk elke film digitaal!
Kwaliteit is veel beter. Ok, sommige old school fans houden van het feit dat films grainy zijn (nogal wat regisseurs willen daarom niet weten van digitale camera’s omdat die dat niet meer hebben, zie Spielberg), maar ik moet zeggen dat ik wel graag een klare kijk heb.
Als het echt de sfeer moet uitademen dat er grain is, dan heb je nog steeds adobe after effects of zo… maar ik denk dat meer en meer in de moderne tijd mensen net dat grain effect niet meer gaan herkennen, zeker niet met YouTube filmpjes en weet ik wat nog allemaal…
Een niche markt zal het wel nog blijven denk ik, net zoals tegenwoordig zwart-wit of sepia fotografie: Kunst!

Vaste plaatsen in Metropolis ???? Wat een nachtmerrie !!! Vooral met al die luidruchtige Nederlanders.

Ik ging al weinig naar de cinema, maar nu ik dit weet zal ik er nooit meer naartoe gaan (letterlijk NOOIT)!!

En is dat in UGC ook zo??

Voor zover ik weet is het bij UGC niet.
Wat Kinepolis betreft: je kan je plaats wel kiezen als je via de machine werkt of via het net. De mensen aan de kassa zullen automatisch voor je de “beste” plaats kiezen. Mocht dat toch enige troost zijn ;)

Geweldige film. Ik had een beetje schrik, maar Michael Bay heeft het er verdikke toch goed vanaf gebracht. Kudos!

En natuurlijk als bijna 30er (nog een dag) is er de nostalgie: de tekenfilms, de action figures, etc. ‘k Heb na het zien van de film direct een bestelling geplaatst bij Archonia en een Megatron en Optimus Prime gekocht.

We blijven toch een bende kleine kinderen :)

Ik kan bijna niet wachten, en het is al weer zo lang geleden dat ik nog eens naar de cinema geweest ben.

Die vaste plaatsen vind ik wel goed idee. Ge moet het enkel weten op voorhand, het is een betrekkelijk onaangename verrassing wanneer je aankomt en van niks weet.

Kinepolis had hier inderdaad wel iets meer aan communicatie kunnen doen. Binnen de complexen hangt het overal. Ook een jammer aspect, vind ik, is dat je eventuele vouchers die je hebt niet op het net kan gebruiken om ticketten te bestellen.

Een aanrader voor Transformers: bekijk hem digitaal ;)

@Clopin: Ik zou zelfs zeggen, bekijk elke film digitaal!
Kwaliteit is veel beter. Ok, sommige old school fans houden van het feit dat films grainy zijn (nogal wat regisseurs willen daarom niet weten van digitale camera's omdat die dat niet meer hebben, zie Spielberg), maar ik moet zeggen dat ik wel graag een klare kijk heb.
Als het echt de sfeer moet uitademen dat er grain is, dan heb je nog steeds adobe after effects of zo… maar ik denk dat meer en meer in de moderne tijd mensen net dat grain effect niet meer gaan herkennen, zeker niet met YouTube filmpjes en weet ik wat nog allemaal…
Een niche markt zal het wel nog blijven denk ik, net zoals tegenwoordig zwart-wit of sepia fotografie: Kunst!

Vaste plaatsen in Metropolis ???? Wat een nachtmerrie !!! Vooral met al die luidruchtige Nederlanders.

Ik ging al weinig naar de cinema, maar nu ik dit weet zal ik er nooit meer naartoe gaan (letterlijk NOOIT)!!

En is dat in UGC ook zo??

Voor zover ik weet is het bij UGC niet.
Wat Kinepolis betreft: je kan je plaats wel kiezen als je via de machine werkt of via het net. De mensen aan de kassa zullen automatisch voor je de “beste” plaats kiezen. Mocht dat toch enige troost zijn ;)

Geweldige film. Ik had een beetje schrik, maar Michael Bay heeft het er verdikke toch goed vanaf gebracht. Kudos!

En natuurlijk als bijna 30er (nog een dag) is er de nostalgie: de tekenfilms, de action figures, etc. 'k Heb na het zien van de film direct een bestelling geplaatst bij Archonia en een Megatron en Optimus Prime gekocht.

We blijven toch een bende kleine kinderen :)

Comments are closed.