Categories
Lifelog

De foor: toen en nu

Sinksefoor, 23 juni 1989:
Je zit, samen met 4 andere kinderen, op de paardenmolen. Eén ervan is je eigen zus. De anderen hebben geen broer of zus en zitten alleen in de attractie. Je ouders lachen je lief toe en roepen dat je braaf moet blijven zitten en ervan genieten. Voor jou en de anderen in de attractie is het echter oorlog. Je moet en zal de flosj pakken. En je doet het. Je hebt hem en je bent de koning van alle andere kinderen. Je mag nog een keer, en je zus mag terug mee van je ouders.

Sinksefoor, 23 juni 2007:
Je hebt juist een hamburger gekocht en staat te kijken naar een paardenmolen met daarin 5 kinderen. Drie komen uit dezelfde kroost, de anderen zijn enig kind. Je merkt hoe één kind van de grote familie de flosj “vangt” (of eigenlijk krijgt) en je komt tot de vaststelling dat het slim gezien is van de uitbater, aangezien de ouders hoogstwaarschijnlijk terug kaartjes voor de twee andere kinderen bij hem zullen komen kopen.
En dan denk je terug aan 23 juni 1989.

22 replies on “De foor: toen en nu”

Aha! Vandaar dat ik nooit de flosj te pakken kreeg :-D
Thx, mijn jeugdtrauma’s zijn bij deze opgelost ;-)

xxx

Ha! Bij ons was het anders..

Ik vang de ‘flosj’ zo’n vijftal keer na mekaar & m’n broertje wordt hysterisch dat hij maar één keer op de ‘draaimolen’ mag en ik vijf keer. De meneer van da spel steekt uiteindelijk zijn flosj weg omdat het niet plezant is voor de andere kiendjes.

Aaah, herrinneringen..

@dramoghe: Weg omdat jij ze altijd ving, of weg omdat er ondertussen niemand meer buiten jij op de molen zat? Want dat is een ander ding dat ik gemerkt heb: als je alleen bent komt er geen flosj, dedju! ;)

Reactie op Overexposured: “Vroeger dacht ik altijd dat ik de flosj kon vangen omdat mijn vliegtuigske in de paardenmolen het hoogste ging??”

Zwijg, uuuuuren heb ik in da vliegtuigske gezeten… ‘k Durf te wedden dat die vent van die draaimolen bij mij zelfs de hoogte sabotteerde. Pfff, enig kind zijn, niks dan miserie!

P.s.: Mama, papa… ik wil alsnog een broertje of een zusje!!! :-D

@Murielleke: hehe, zo kan je de uitbater afdreigen: ofwel pakt mijn broertje de flosj, ofwel kruip ik met al mijn vrienden op de attractie :p

Ik heb nochtans eens alle kinderen in de draaimolen laten lachen :D
Ik trok niet alleen de flosj af, maar heel da spel (bal en al) waarmee die uitbater alles over en weer liet bewegen.
Zolang dat hij dat aan het fixen was, mocht iedereen blijven zitten…
Mijn succes was echter maar van korte duur: ik mocht daarna van mijn ouders (én de uitbater :) ) niet meer proberen de flosj te pakken :(

Aha! Vandaar dat ik nooit de flosj te pakken kreeg :-D
Thx, mijn jeugdtrauma's zijn bij deze opgelost ;-)

xxx

Ha! Bij ons was het anders..

Ik vang de 'flosj' zo'n vijftal keer na mekaar & m'n broertje wordt hysterisch dat hij maar één keer op de 'draaimolen' mag en ik vijf keer. De meneer van da spel steekt uiteindelijk zijn flosj weg omdat het niet plezant is voor de andere kiendjes.

Aaah, herrinneringen..

@dramoghe: Weg omdat jij ze altijd ving, of weg omdat er ondertussen niemand meer buiten jij op de molen zat? Want dat is een ander ding dat ik gemerkt heb: als je alleen bent komt er geen flosj, dedju! ;)

Reactie op Overexposured: “Vroeger dacht ik altijd dat ik de flosj kon vangen omdat mijn vliegtuigske in de paardenmolen het hoogste ging??”

Zwijg, uuuuuren heb ik in da vliegtuigske gezeten… 'k Durf te wedden dat die vent van die draaimolen bij mij zelfs de hoogte sabotteerde. Pfff, enig kind zijn, niks dan miserie!

P.s.: Mama, papa… ik wil alsnog een broertje of een zusje!!! :-D

@Murielleke: hehe, zo kan je de uitbater afdreigen: ofwel pakt mijn broertje de flosj, ofwel kruip ik met al mijn vrienden op de attractie :p

Ik heb nochtans eens alle kinderen in de draaimolen laten lachen :D
Ik trok niet alleen de flosj af, maar heel da spel (bal en al) waarmee die uitbater alles over en weer liet bewegen.
Zolang dat hij dat aan het fixen was, mocht iedereen blijven zitten…
Mijn succes was echter maar van korte duur: ik mocht daarna van mijn ouders (én de uitbater :) ) niet meer proberen de flosj te pakken :(

@Overexposured, Murielleke & Dramoghe: Da vliegtuigske hielp echt! Heb ooit drie keer na mekaar de flosj gevangen! De vierde keer was er geen flosj meer :-)

@Overexposured, Murielleke & Dramoghe: Da vliegtuigske hielp echt! Heb ooit drie keer na mekaar de flosj gevangen! De vierde keer was er geen flosj meer :-)

Comments are closed.