Categories
online

Things I like

Ik wil jullie even naar een post wijzen van Pascal Van Hecke. Het bericht gaat over Twitter en het gebruik ervan. Maar kijk eens hoe uitgewerkt! Personages creëren, situaties uit de doeken doen, screenshots en echte gebruikers in Twitter. Dit, beste vrienden, lees ik enorm graag en kan ik wat van leren. Veel van ons trouwens. Nice one Pascal!

4 replies on “Things I like”

Goh… rooie oortjes.

Ik ga niet beweren dat het een goeie post is, maar als je de data bij IMBob bekijkt zie je wel dat ik er wel drie weken op lopen “sjieken” heb.

En eigenlijk betwijfel ik dat dat de goeie aanpak is… (zie ook http://pascal.vanhecke.info/2006/01/29/managing-draft-posts/ )

Een ruwe korte provocerende post als “Twitter zou moeten bedoeld zijn voor de telefoon maar het heeft alleen succes bij webnarcissisten” had minder energie gekost, maar meer impact gehad.

EN zou het voordeel hebben gehad dat het meer actueel (“timely”) was, want na een maand hebben de meeste mensen wel al een oordeel gevormd over Twitter (maar vaak hebben ze dan interessante manieren van gebruik voor henzelf overzien).

Ik heb me ook al lang voorgenomen om over te schakelen naar een hybride vorm van bloggen, naast de uitgesjiekte verhalen ook meer “blurbs” te posten (idee gaat terug op http://photomatt.net/2004/05/19/asides/ ). Misschien moet ik daar eens werk van maken zeker…

Ik begrijp wat je bedoelt, en je idee om een tussenweg te vinden is waarschijnlijk waardoor het “asides” principe is begonnen (ik denk dat Kottke ermee begonnen is?). Anderzijds, ik persoonlijk lees liever de uitgewerkte dingen, hoe laat ze ook komen. Maar ik zou beter zelf ook zo’n dingen schrijven ;)

Goh… rooie oortjes.

Ik ga niet beweren dat het een goeie post is, maar als je de data bij IMBob bekijkt zie je wel dat ik er wel drie weken op lopen “sjieken” heb.

En eigenlijk betwijfel ik dat dat de goeie aanpak is… (zie ook http://pascal.vanhecke.info/2006/01/29/managing… )

Een ruwe korte provocerende post als “Twitter zou moeten bedoeld zijn voor de telefoon maar het heeft alleen succes bij webnarcissisten” had minder energie gekost, maar meer impact gehad.

EN zou het voordeel hebben gehad dat het meer actueel (“timely”) was, want na een maand hebben de meeste mensen wel al een oordeel gevormd over Twitter (maar vaak hebben ze dan interessante manieren van gebruik voor henzelf overzien).

Ik heb me ook al lang voorgenomen om over te schakelen naar een hybride vorm van bloggen, naast de uitgesjiekte verhalen ook meer “blurbs” te posten (idee gaat terug op http://photomatt.net/2004/05/19/asides/ ). Misschien moet ik daar eens werk van maken zeker…

Ik begrijp wat je bedoelt, en je idee om een tussenweg te vinden is waarschijnlijk waardoor het “asides” principe is begonnen (ik denk dat Kottke ermee begonnen is?). Anderzijds, ik persoonlijk lees liever de uitgewerkte dingen, hoe laat ze ook komen. Maar ik zou beter zelf ook zo'n dingen schrijven ;)

Comments are closed.