Categories
Lifelog

Wat een weekend

Ook zoveel van genoten? Wat was me dat zeg. Vrijdag vonden we het al warm genoeg en zijn we met een flesje wijn, olijven en wat glazen naar de kaai getrokken. Ons op “den blauwe steen” neergezet en genoten. Dit alles na eerst wat inkopen te hebben gedaan. Buitengekomen zagen we onze buren ook buiten komen. Een ervan kwam me wel enorm bekend voor. Ik had onze burgemeester al wel eens gezien in onze straat, en ik had al van sommige gehoord dat hij niet ver van ons kon wonen, maar dat hij nu echt in het appartementsgebouw naast de onze woont wist ik niet. Hij ging er begot ene pakken in de Linde met zijn madam!

OlijvenVooral de olijven smaakten ons en brachten ons op het idee om de volgende ochtend eens langs de markt op het theaterplein te gaan. Te voet uiteraard. Veel tijd hadden we niet want we werden rond de middag in Geel bij de ouders van Evelyne verwacht. Maar olijven! Niet te doen. Bergen! En lekker! Een van de komende weekends ga ik mij eens deftig bezighouden met het vergaren van ingrediënten binnen de stad.

HelenaHet etentje in Geel was heel lekker en even gezellig. We hebben zo ook ons nichtje nog eens kunnen zien, wat uiteraard altijd leuk is. Zo goed gezind! En zo kijken en lachen! Ze worden zo snel groot, mijnheer. En ze wordt er nog schattiger op ook.
Het weekend werd op zondag afgesloten met een dagje shoppen in Maasmechelen. Koopzondagen, jaja. Schitterend concept. Als je vroeg genoeg vertrekt uiteraard. We waren er lekker vroeg, wat het heel aangenaam maakte, maar toen we vertrokken zagen we veel auto’s half in de gracht geparkeerd staan. Een internationale bedoening daar trouwens: Frans, Duits, Engels, (het noordelijk) Nederlands,…

Swat, het weekend was geweeeldig (jammer dat ik Eddy Wally op de vogeltjesmarkt gemist heb) en het komend weekend ziet er alvast ook schitterend uit want dan verjaart ons mama! Lekker eten? Reken er maar op.

4 replies on “Wat een weekend”

Inderdaad. Wat een zalig weekend. Leven als god in Frankrijk.
Frank Deboosere zei zonet nog dat de Kempen vandaag het warmste plekje in Europa zijn :-)

Aha, volgend weekend ben ik ook jarig. Verjaart jouw moeder dezelfde dag als ik (22ste)?

Die olijven op de foto, dat zal waarschijnlijk van de Moroconut zijn. Da’s een winkel in de Kroonstraat in Borgerhout, die hebben een hééél grote kraam op de markt en die hebben hééél goed olijven (heb ik horen zeggen, ik mag zelf geen olijven).

Comments are closed.