Categories
Film

Smoking Aces

Ah, verwachtingen, u weet ondertussen al dat dat serieus in mijn en uw gezicht kan ontploffen. Smoking Aces heeft dus niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. En dat is toch oh zo verdomd jammer! Je hebt Garcia, Affleck en een hoop andere. Als verhaallijn de maffia die een kroongetuige om zeep wil, en waarop enkele huurmoordenaars op af gaan. Hier verwacht ik dan een film uit het genre Lock-Stock of Snatch: actiescene’s maar vooral SCHITTERENDE dialogen en een deftig uitgewerkt verhaal.

Wel, de actie was er, maar wat ik het meest wou was er niet. De film gaat veel te snel, de personages krijgen te weinig aandacht en ik ben nog altijd niet zeker of het op het einde wel klopt. Een enorm gemiste kans, en zoiets maakt mij vrij kwaad. Kijk naar Snatch, ik kan waarschijnlijk de helft van die film navertellen puur door de dialogen. Ik herinner me nu enkel de lijnen van Beanie herinneren (Damnit! I didn’t realize how fucked up I was till I just saw your ass, girl. You went from Beyonce to Bigfoot in less than 6 fucking hours!). Voor de rest… Ofwel ging de film te snel om ze te kunnen opnemen, ofwel waren er gewoon geen quotes die de moeite zijn.

Zeer jammer. Ander en Beter. 300, Apocalypto of (jawel) Music And Lyrics. Die laatste zal, denk ik, zelfs mijn mama en mijn zus naar de zalen kunnen lokken.

6 replies on “Smoking Aces”

Geachte heer Clopin,

U wilt iets gaan hijsen met mij. Jammer genoeg kan ik uw verzoek niet inwilligen. Ten eerste zou ik zo zat als een Zwitser zijn na drie punt vier seconden. Ten tweede ken ik u niet. Ten derde mag ik niet van Herr Doktor.
Ik ga in op elk punt. Ik antwoord graag gestructureerd. Het geeft me houvast.
Eén: de zatheid die zou toeslaan als een dief in de nacht. Maar niet echt. Ik drink als een Oostblokker. Dat wil zeggen: snel. Heel snel. Waarom? Niet moeilijk doen. Het is gewoon zo.
Twee: ik ken u niet. Misschien dat de onbekendheid verdwijnt bij een pint. Dat kan. Maar tegen dat punt in time ben ik wellicht van mijn barkruk gedonderd. O ja, heb ik al verteld dat ik niet kan drinken?
Drie: ik mag niet van de witjas. Ik sta onder medicatie. Prozac namelijk. Ik heb te lijden onder erge depressiviteit. Zo mag ik enkel buiten onder toezicht.
Het is erg maar het is zo.
Gelieve u bij mijn mysticiteit neder te leggen.

Ik doe dat ook.

Groeten van een hyped up GDB

Music and Lyrics ben ik gisteren gaan zien. Een romantische komedie met Hugh Grant, dus je weet al wat je kan verwachten.

En hij is gewoon goe. Goeie muziek ook, behalve dan de “I Love Boeddha” stuff.

300 ben ik zaterdag gaan kijken… Verhaal is er misschien net over, hoewel de toevoeging van het vertelaspect tov de strip vind ik positief. Maar die beelden zijn fenomenaal. Alles om de juiste indruk te geven!
Apocalypto is voor vanavond! Ben eens benieuwd.
Dus… Scratch Smokin Aces dan maar?

Geachte heer Clopin,

U wilt iets gaan hijsen met mij. Jammer genoeg kan ik uw verzoek niet inwilligen. Ten eerste zou ik zo zat als een Zwitser zijn na drie punt vier seconden. Ten tweede ken ik u niet. Ten derde mag ik niet van Herr Doktor.
Ik ga in op elk punt. Ik antwoord graag gestructureerd. Het geeft me houvast.
Eén: de zatheid die zou toeslaan als een dief in de nacht. Maar niet echt. Ik drink als een Oostblokker. Dat wil zeggen: snel. Heel snel. Waarom? Niet moeilijk doen. Het is gewoon zo.
Twee: ik ken u niet. Misschien dat de onbekendheid verdwijnt bij een pint. Dat kan. Maar tegen dat punt in time ben ik wellicht van mijn barkruk gedonderd. O ja, heb ik al verteld dat ik niet kan drinken?
Drie: ik mag niet van de witjas. Ik sta onder medicatie. Prozac namelijk. Ik heb te lijden onder erge depressiviteit. Zo mag ik enkel buiten onder toezicht.
Het is erg maar het is zo.
Gelieve u bij mijn mysticiteit neder te leggen.

Ik doe dat ook.

Groeten van een hyped up GDB

Music and Lyrics ben ik gisteren gaan zien. Een romantische komedie met Hugh Grant, dus je weet al wat je kan verwachten.

En hij is gewoon goe. Goeie muziek ook, behalve dan de “I Love Boeddha” stuff.

300 ben ik zaterdag gaan kijken… Verhaal is er misschien net over, hoewel de toevoeging van het vertelaspect tov de strip vind ik positief. Maar die beelden zijn fenomenaal. Alles om de juiste indruk te geven!
Apocalypto is voor vanavond! Ben eens benieuwd.
Dus… Scratch Smokin Aces dan maar?

Comments are closed.