Categories
Events

Bwards: er geraken

Schuppe vroeg me over parkeermogelijkheden voor de Bwards. A little help:

Vanuit brussel
Ik neem aan dat je de E19 neemt, moest dat niet zo zijn, kijk wat verder.

 • Rij de E19 af tot je een tunnel induikt. Neem de meest linkse rijstrook.
 • Rechtdoor, je rijdt nu over de Ring en komt dan op een kruispunt met de Singel. Ga rechtdoor
 • Het aantal lichten dat je nu zal passeren is een beetje verwarrend om uit te leggen. In ieder geval heb je op de brug over de ring al wel 2 lichten gehad, en na het kruispunt denk ik dat er een 2-tal volgen alvorens de baan naar rechts zal draaien. Links van je zie je dan een parkje. Deze baan gaat naar links (en volgt zo rond het parkje) en komt op een andere baan uit.
 • Blijf de baan waar je nu op terecht bent gekomen rechtdoor volgen. Na een ruime tijd komt u op een kruispunt met de leien.
 • U kijkt op de Nationale Bank. Ga even de leien naar rechts op, maar pas op want je zal vrij snel naar links de leien moeten oversteken. Zo kan je de straat rechts naast de Nationale Bank inrijden.
 • Deze baan maakt vrij snel een bocht naar rechts (zoniet rijdt u op een voetstuk zonder monument). U zit nu op de baan die met een zwarte pijl op dit plaatje is aangeduid. Op het plaatje staat met een lichtblauwe bol de plaats van het gebeuren aangeduid en parkings met een rode. Succes met het zoeken!

Mocht je toch de A12 hebben genomen…

 • A12 afrijden, tunnel richting centrum nemen. Na de tunnel is dit aan de linkerkant. U zal nu de weg hieronder kunnen volgen, die vanuit Gent. U begint waar het nieuw gerechtsgebouw wordt vermeld.

Vanuit Gent

 • Je rijdt op het einde van de E17 de tunnel in. Hou hier rechts want je zal na de tunnel direct een afrit moeten oprijden.
 • Hou op de afrit links en volg richting centrum. Niet richting Boom of Wilrijk dus ;)
 • Je zou het nieuwe gerechtsgebouw moeten zien opduiken. Op het einde van de baan zie je lichten. Ga bij deze lichten naar links en hou daarin je zo rechts mogelijk. Zo zal je de leien kunnen oprijden na een kleine kronkel.
 • Volg de leien tot je de Nationale Bank ziet. Je moet achter de Nationale Bank de leien links oversteken en een straatje rechts naast de Nationale Bank ingaan.
 • Deze baan maakt vrij snel een bocht naar rechts (zoniet rijdt u op een voetstuk zonder monument). U zit nu op de baan die met een zwarte pijl op dit plaatje is aangeduid. Op het plaatje staat met een lichtblauwe bol de plaats van het gebeuren aangeduid en parkings met een rode. Succes met het zoeken!

Als u de omgeving wat wil bekijken van waar dat plaatje met de parkings is, dan kan u hier terecht.
Zo, tot op de bwards? Hopelijk, want anders ga ik de hele avond denken dat deze omschrijving niet goed was…

UPDATE: Voor onze vrienden die van de kanten van Hasselt komen:

 • Ga de ring van Antwerpen op en neem afrit “Het Zuid”. Die afrit heeft nog een andere naam ook, maar die ben ik even vergeten ;)
 • U kan nu de uitleg volgen die ook de Gentanaars volgen. U begint waar het gerechtsgebouw vermeld wordt.

Ik weet dat het anders kan, maar dit lijkt me het gemakkelijkste om uit te leggen ;)

U kan uiteraard altijd proberen op de Leien een parkeerplaats te vinden, wat goedkoper zal zijn. Er zijn ook nog parkings in de omgeving van de Meir en de Groenplaats. Er zijn borden die de parkings aanwijzen en die zelfs zouden moeten weergeven hoeveel plaatsen er nog zijn. Hoewel ze u misschien wel bij de parking brengen, moet ik zeggen dat de nummers op die borden niet altijd correct zijn. Integendeel.
A little word of advice though: Het Paleis, waar het event plaats zal vinden ligt vlak naast de stadsschouwburg en in de buurt van de Arenbergschouwburg, Echt Antwaarps Theater en de Bourla (onder andere). U kan zich dus wel voorstellen dat het een gezellige drukte kan worden daar.

UPDATE 2: Appelogen heeft een kmz-file zodat je de omgeving in Google Earth eerst wat kan scouten!

29 replies on “Bwards: er geraken”

Te voet: wandel een willekeurige weg uit. Vraag aan eerste persoon naar vogeltjesmarkt. Volg instructies. Bij twijfel, herhaal vanaf stap 1 :p

Te voet: wandel een willekeurige weg uit. Vraag aan eerste persoon naar vogeltjesmarkt. Volg instructies. Bij twijfel, herhaal vanaf stap 1 :p

[…] It’s gonna take me some effort to arrive there in time, but tonight is the Bwards event in Antwerp, and I’m looking forward to it! It looks like Jeroen has created a fun party for those of us with a URL and an opinion. The place to be is Het Paleis, and here is how to get there: clopin.be. […]

Tip: parkeren kan je op de Meir. ‘s Avonds is dat toegelaten. Van daaruit is het paar minuutjes te voet. Via de Huidevetterstraat.

Tip: parkeren kan je op de Meir. 's Avonds is dat toegelaten. Van daaruit is het paar minuutjes te voet. Via de Huidevetterstraat.

Comments are closed.