Categories
Film

Inland Empire

Inland EmpireIn the mood for some absurd cinema? De naam, nee, de referentie, is uiteraard David Lynch. Ik denk niet dat ik hier vorig werk moet vermelden dus laten we naar het nieuwe werk van de man gaan: Inland Empire. Toen Lynch werd gevraagd waarover het ging wou hij enkel kwijt dat het over een vrouw in problemen ging. En over een mysterie. Richard Peña, een van de eersten die de film zag, omschreef het als een film zonder plot, vol stukjes die rond thema’s draaien die Lynch al jaren bezighouden waaronder:

a Hollywood story about a young actress who gets a part in a film that might be cursed; a story about the smuggling of women from Eastern Europe; and an abstract story about a family of people with rabbit heads sitting around in a living room

Het laatste verwijst naar naar een webserie door Lynch genaamd Rabbits.

Om een of andere reden gaan de films van Lynch altijd onder de radar, hij kiest niet zo echt voor een hype, hoewel zijn film er eigenlijk perfect voor zijn. De film is zelfs al uit de zalen denk ik, dus ik zal maar naar alternatieve methoden op zoek gaan om deze film te kunnen bekijken (zoals wachten op de DVD). Love it or hate it, as usual. Hier is de Officiële site.

4 replies on “Inland Empire”

Is die al uit de zalen dan?
En ik moet nog gaan kijken. Alhoewel, met al dat gevreet in die cinemazalen wacht ik liever een paar maand om thuis op mijn gemak en zonder ergernissen te kunnen kijken.

Is die al uit de zalen dan?
En ik moet nog gaan kijken. Alhoewel, met al dat gevreet in die cinemazalen wacht ik liever een paar maand om thuis op mijn gemak en zonder ergernissen te kunnen kijken.

De film heeft maar goed een week in Antwerpen gedraaid of zo denk ik… Toen ik wilde gaan zien, kon ik dat in de stad al niet meer :(

De film heeft maar goed een week in Antwerpen gedraaid of zo denk ik… Toen ik wilde gaan zien, kon ik dat in de stad al niet meer :(

Comments are closed.