Categories
Lifelog My Way

Gmail clean-up

Ik weet het, het is nog wat vroeg voor spring-cleaning, maar deze middag zat ik met mijn GMail account boven de 30%. Dit is om een of andere duistere reden voor mij een beetje teveel. En dus, na een kwartiertje werk (jawel!), gingen we naar….

Gmail usage

Een kwartiertje. Not bad, huh? Eerst en vooral heb ik grote kuis gehouden in mailinglists waar ik op ingeschreven stond. Uitschrijven was de boodschap, en opruimen. Select AllHet handige is dat je alle mails van een zoekopdracht kan selecteren. Zonder dit had het mij meer dan het dubbele aan tijd gekost denk ik. Wat ook wel een grote hulp was, is dat ik aan newsletters van in het begin een label had vastgehangen. Niet dat de search van Google niet redelijk zeker is (d’uh), maar zo’n label heeft me een vrij exacte search kunnen besparen. Verder nog een paar tips op Lifehacker gebruikt, vooral de has:attachment en de filename:wmv (en de variant voor pps).

Ik heb me nu voorgenomen de delete-knop toch iets meer te gaan gebruiken.

2 replies on “Gmail clean-up”

Comments are closed.