Categories
Games online

Emma ARG

Ok, I’m game. Ze doen hun best met Emma om een online ervaring op te zetten. Een paar punten die ik wil aanhalen:

  • Ze gebruiken werkelijk alles wat er te gebruiken valt: blogspot, googlepages, wordpress, myspace, zooomr, redbox,… Zowat alle personages uit de serie hebben zo hun blog en/of ander hip ding. Goed dat er diversiteit is!
  • Grappig zijn de producties. De Top 20 met Steve Tijpels? Een commercial voor een bedrijf met de enorm-bekend-in-de-oren-klinkende naam Cynal C Medics? Funny :)
  • Een eerste spel via Emma haar blog. Jammer genoeg gaat het hier om een simpele mastermind die dan weer op de site van één te vinden is. Dit neemt, again jammer genoeg, wel wat van de “ervaring” op zich weg. Juist nu je een beetje het gevoel krijgt dat je de personages leert kennen wordt je met je neus op het feit gedrukt dat het fictief is en om een serie op één draait. Let trouwens op de URL van het spel, het bevat het woord ARG. Zozo, u kent rule #1 toch? This is not a game. Geef nooit toe dat het om een spel gaat want het is er geen. Althans, dat is het gevoel dat je bij je spelers wil opwekken in een ARG.
  • Speaking of which, de serie doet het hem niet voor me. Ik begrijp dat je iets wil maken met een ervaring errond maar dan moet je er wel voor zorgen dat je basis enorm goed is. Hetgeen ik met Emma heb is dat als ik ernaar kijk ik het gevoel heb dat het om een jeugdserie gaat dat op een enorm slecht moment geprogrammeerd staat. Echt waar, volgens mij zit je niet uit te zenden voor je doelpubliek. Natuurlijk maak je dat wel goed door de afleveringen downloadbaar aan te bieden maar je zou je doelpubliek moeten binnenzuigen met de serie. Wat zegt u? Het spel is bijzaak? Zo voelt het niet aan.
  • Zeker niet aangezien we nu toch over een ARG mogen spreken. Daarop verder gaande: de online presence van de personages is slordig. Alle sites zijn de afgelopen maand opgezet en hebben niet echt goeie content. Er is niet echt veel voorbereiding ingestoken heb ik zo de indruk. We krijgen overal dezelfde foto’s en krijgen we geen echt persoonlijk gevoel met de personages. Emma heeft haar blog begonnen als schoolopdracht? Enkele weken geleden? Komaan… Breng iets aan dat de crew tijdens de lunchpauze over bloggen had liggen praten en dat ze allemaal besloten hebben met bloggen te beginnen? Zo praat je ineens de plotse lancering van al die blogs goed!

Als ik bitter overkom dan is dat omdat ik al jaren lig te wachten op een deftige ARG in Vlaanderen/België. Maar ja, het is zoals ze zeggen: if you want something done properly…

19 replies on “Emma ARG”

Ik vind het emmaspel wel leuk! Voor een keer dat je iets leuks hebt op het internet zonder dat het te ingewikkeld is? zijn jullie freaks ofzo? moet je altijd overal een verborgen code ofzo hebben zodat iets leuks is?
djeezes, laat de gewone mensen toch ook eens genieten van een spelletje waar iedereen mee kan spelen!

Ik vind het emmaspel wel leuk! Voor een keer dat je iets leuks hebt op het internet zonder dat het te ingewikkeld is? zijn jullie freaks ofzo? moet je altijd overal een verborgen code ofzo hebben zodat iets leuks is?
djeezes, laat de gewone mensen toch ook eens genieten van een spelletje waar iedereen mee kan spelen!

emma suXor bigtime … ik denk niet dat een online campagne daar veel kan aan veranderen.

emma suXor bigtime … ik denk niet dat een online campagne daar veel kan aan veranderen.

Ik speel nu de transformerARG en die is echt heel groots en tof! Van emma? heb ik nog nooit gehoord. ga ‘t eens bekijken..

Ik speel nu de transformerARG en die is echt heel groots en tof! Van emma? heb ik nog nooit gehoord. ga 't eens bekijken..

Een nieuwe serieuze poging tot ARG komt er aan na de zomer.. Het doelpubliek is wel strikt de schoolgaande jeugd (12-18).

Be prepared

Een nieuwe serieuze poging tot ARG komt er aan na de zomer.. Het doelpubliek is wel strikt de schoolgaande jeugd (12-18).

Be prepared

Comments are closed.