Categories
Film

Grindhouse

Grindhouse

Wat gaat die nieuwe Tarantino nu zijn? Wel eerst en vooral wordt het niet enkel Tarantino. Je krijgt namelijk 2 films back-to-back. Eerst hebben we een nieuwe van Rodriguez, die je wel zal kennen van de Mariachi trilogie en de toch wel meesterlijke verfilming van Sin CIty, daarna die van Tarantino. Het zogenaamde Grindhouse concept:

A theater playing back-to-back films exploiting sex, violence, and other extreme subject matter.

Wat krijgen we te zien? Rodriguez zijn ding heet Planet Terror, een zombie-film en Tarantino brengt een psycho-killer die mooie vrouwen met zijn auto stalkt en omverrijdt onder de naam van Death Proof. 2 films voor de prijs van 1 (dat valt natuurlijk nog af te wachten). Tussen de twee films kan je trailers verwachten van niet bestaande films. Een ervan valt onder de naam Werewolf Women of the S.S., waarvan
de trailer door Rob Zombie gemaakt is. Andere gast-regisseurs voor zulke trailers zijn Edward Wright en Eli Roth.

Hoezeer ik ook van Rodriguez zijn werk tot hiertoe hou, klinkt het zombie-concept niet al te aantrekkelijk. Maar ik ben al meer verkeerd geweest als het om zulke omschakelingen gaat en ga het dus zeker bekijken. En wat Tarantino zijn liefde voor extreem geweld betreft… Ach ja, goed zal het wel zijn. Ik zal dus licht-sceptisch naar de cinema trekken. Wanneer dat zal zijn valt nog af te wachten: Duitsland krijgt hem in april maar Frankrijk moet wachten tot Juni. Voor België vond ik nog geen datum.

Meer info en een nieuwe poster nog in dit artikel.

3 replies on “Grindhouse”

[…] Ik was heel subtiel met het zinnetje “dat valt natuurlijk nog af te wachten” in mijn vorige post over Grindhouse. Omdat ik dit verwacht had. Yup, wij zullen twee aparte films krijgen en niet 1 voor de prijs van 2. Nog niet zeker? Oh, please… (Nog geen ratings)  Loading … […]

De Belgische distributeurs zijn op het lumineuze idee gekomen om de twee Grindhouse-films op verschillende data uit te brengen. Tarantino’s Death Proof komt op 6 juni in de Belgische zalen. Voor Rodriguez’s Planet Terror is het nog wachten tot 1 augustus. In de VS en de UK kan je Grindhouse wel volledig gaan bekijken. Als ze de illegale downloads willen inperken in België, was dit alvast een héél slechte zet.

De Belgische distributeurs zijn op het lumineuze idee gekomen om de twee Grindhouse-films op verschillende data uit te brengen. Tarantino's Death Proof komt op 6 juni in de Belgische zalen. Voor Rodriguez's Planet Terror is het nog wachten tot 1 augustus. In de VS en de UK kan je Grindhouse wel volledig gaan bekijken. Als ze de illegale downloads willen inperken in België, was dit alvast een héél slechte zet.

Comments are closed.