Categories
online

Democratie

“Applicable” is dat met 1 c of met 2?
Grijpt u bij zo’n vragen ook direct naar Google? Vergelijkt u soms zelfs het aantal hits tussen de twee mogelijkheden? Dan bent u wellicht ook voor het democratisch bepalen van een schrijfwijze!

Wij hier op het kantoor ook :p

16 replies on “Democratie”

Ik doe dat ook ,maar ik kijk wel naar de url waar een bepaalde schrijfwijze wordt gebruikt. Als het een fourm is (er staat ‘forum’ in de url), een blog (‘blogger’ of ‘wordpress’ in de url) dan negeer ik het, maar als het een krant of officiële instelling is dan neem ik die schrijfwijze…ongeacht hoeveel hits het heeft.

Zo democratisch ben ik dus niet :) En ik ga meermaals per dag naar http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek … en dan maak ik dus nog foudten, he :)

Meestal geeft zo een vergelijking in hits wel hetzelfde resultaat als vandale of wat dan ook denk ik. Zoals Nico al zei moet je ook wel wat kijken naar welke bron je kijkt. Maar de dag dat ik een woord tegenkom waarbij de foute schrijfwijze het aantal hits van de “juiste” klopt met 1000/1 vind ik dat er voor democratie moet gekozen kunnen worden :p
Hoewel, met die sms-taal…

Ik doe dat ook ,maar ik kijk wel naar de url waar een bepaalde schrijfwijze wordt gebruikt. Als het een fourm is (er staat 'forum' in de url), een blog ('blogger' of 'wordpress' in de url) dan negeer ik het, maar als het een krant of officiële instelling is dan neem ik die schrijfwijze…ongeacht hoeveel hits het heeft.

Zo democratisch ben ik dus niet :) En ik ga meermaals per dag naar http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek … en dan maak ik dus nog foudten, he :)

Meestal geeft zo een vergelijking in hits wel hetzelfde resultaat als vandale of wat dan ook denk ik. Zoals Nico al zei moet je ook wel wat kijken naar welke bron je kijkt. Maar de dag dat ik een woord tegenkom waarbij de foute schrijfwijze het aantal hits van de “juiste” klopt met 1000/1 vind ik dat er voor democratie moet gekozen kunnen worden :p
Hoewel, met die sms-taal…

Of je kan ook afgaan op “Did you mean” en dan heb je het waarschijnlijk fout getypt ;-) Als je dan toch per se google wilt gebruiken :-p

Of je kan ook afgaan op “Did you mean” en dan heb je het waarschijnlijk fout getypt ;-) Als je dan toch per se google wilt gebruiken :-p

Yep, ik vergelijk ook het aantal hits. Met het gedacht “als het dan verkeerd is, ben ik zeker niet de enige die da verkeerd schrijft, ‘k ben zelfs bij de meerderheid dan!”.

And then an idea comes to mind…
Zoudt ge hiervoor ne plugin kunnen schrijven voor Openoffice of de commerciele variant? Of voor thunderbird of outlook of zo? Da ge een woord tipt en in de context menu het aantal google hits kunt bekijken, om zo ff snel te vergelijken? Het zou u een hele ALT-TAB naar uwen browser uitsparen…

Yep, ik vergelijk ook het aantal hits. Met het gedacht “als het dan verkeerd is, ben ik zeker niet de enige die da verkeerd schrijft, 'k ben zelfs bij de meerderheid dan!”.

And then an idea comes to mind…
Zoudt ge hiervoor ne plugin kunnen schrijven voor Openoffice of de commerciele variant? Of voor thunderbird of outlook of zo? Da ge een woord tipt en in de context menu het aantal google hits kunt bekijken, om zo ff snel te vergelijken? Het zou u een hele ALT-TAB naar uwen browser uitsparen…

Comments are closed.