Categories
Film

Nog oscar nieuws

Geen Volver en geen Zwartboek bij niet-engelstalige film. Wel genomineerd zijn

  • After the Wedding (Denemarken)
  • Indig?nes / Days of Glory (Algerije)
  • Das Leben der Anderen (Duitsland)
  • Pan’s Labyrinth (Mexico)
  • Water (Canada)

Go Pan, heeft er 6, wat hem op de derde plaats in aantal nominaties zet, samen met The Queen.
Voor de volledige lijst kan je hier terecht.

7 replies on “Nog oscar nieuws”

ahuh
is mij ook opgevallen…
kwilde bij uw vorige post nog iets zeggen van:
ik denk dat amerika ff een genoeg heeft van almodovar!

Spijtig genoeg geen Volver maar met Babel zijn ze nog redelijk alternatief, hadden we een tweede mirakel mogen verwachten na Crash vorig jaar?

Hoe goed ik Babel ook vond, toch scheelt er iets aan het plaatje. De film lijkt me precies vaak ‘goed’ gevonden omdat het politiek correct is om die goed te vinden. Dat heb je langs de andere kant altijd wel met zo’n films, natuurlijk… Maar toch, de film schreeuwt mij iets te hard naar Oscars. Net als Crash vorig jaar!

Enkel Letters from Iwo Jima en The Queen heb ik nog niet gezien (hopelijk brengen ze die laatste heruit). Van de drie andere gaat mijn voorkeur persoonlijk uit naar Little Miss Sunshine. En als ik echt buiten de lijntjes mocht kiezen, dan zelfs nog liever El Laberinto del Fauno!

ahuh
is mij ook opgevallen…
kwilde bij uw vorige post nog iets zeggen van:
ik denk dat amerika ff een genoeg heeft van almodovar!

Spijtig genoeg geen Volver maar met Babel zijn ze nog redelijk alternatief, hadden we een tweede mirakel mogen verwachten na Crash vorig jaar?

Hoe goed ik Babel ook vond, toch scheelt er iets aan het plaatje. De film lijkt me precies vaak 'goed' gevonden omdat het politiek correct is om die goed te vinden. Dat heb je langs de andere kant altijd wel met zo'n films, natuurlijk… Maar toch, de film schreeuwt mij iets te hard naar Oscars. Net als Crash vorig jaar!

Enkel Letters from Iwo Jima en The Queen heb ik nog niet gezien (hopelijk brengen ze die laatste heruit). Van de drie andere gaat mijn voorkeur persoonlijk uit naar Little Miss Sunshine. En als ik echt buiten de lijntjes mocht kiezen, dan zelfs nog liever El Laberinto del Fauno!

[…] Langs de andere kant… Zoals ik eerder al zei, Babel als film schreeuwde voor Oscars. En Clint heeft er al genoeg gewonnen. Little Miss Sunshine is te licht bevonden voor Oscars (toch is Alan Arkin enigzins terecht beloond!). The Queen heb ik nog niet gezien. Blijft natuurlijk een feit dat Babel en The Queen geen Amerikaanse films zijn. En twee Britse acteurs gingen al lopen met de beeldjes! […]

Comments are closed.