Categories
Tech/Science

Impersonate me!

*Waarschuwing: deze post is werk-gerelateerd en kan iets technischer overkomen voor sommigen*
Het kan zijn dat ik hier een probleem omschrijf waarvoor een heel simpele oplossing is, maar als dat zo is wil ik die graag weten. De situatie:
Ik ben een consultant. Ik ga naar een klant waar ik met mijn laptop op diens netwerk inlog. Ik krijg daar een domain account zodat ik aan de shared drives kan en via Remote Desktop kan inloggen op bepaalde servers. Maar als ik van op mijn laptop met (bv) SQL Server Management Studio wil inloggen op een SQL server, dan heb ik de keuze tussen Windows Authentication en SQL Authentication. Neem nu even aan dat we enkel Windows Authentication gaan gebruiken, dan hebben we daar een probleem. Want dan neemt die de credentials waarmee ik ingelogged ben, zijnde de login van mijn werkgever en niet die van de klant (en nee, ik kan deze niet aanpassen in SSMS).

Wat dus ideaal zou zijn is een tool waarin ik enkele profielen kan ingeven, en waartussen ik kan switchen. Zodat, als ik zoals nu bij een klant zit, het profiel van hier kan ingeven zodat deze credentials worden gebruikt als een programma als SSMS die opvraagt. Of zoek ik het te ver? Bestaat er standaard iets in windows om je gegevens te faken?

6 replies on “Impersonate me!”

Onder het mom dat leken ook zinnige dingen kunnen zeggen en het niet te ver gaan zoeken :-)

Euh… een nieuwe windows gebruikersaccount en switchen van user?

Soit, een bescheiden poging

Wat als je SSMS opstart door op de rechter muisknop te klikken en dan voor de optie “Run As” te kiezen, waarna je de gewenste user account gegevens kan ingeven?

@Kristiaan: Goh, dat is teveel gedoe vind ik. Elke keer in en uitloggen =/ En dan heb ik het nog niet over alle profiel-gerichte toepassingen zoals Firefox. Ik zou zelfs bepaalde programma’s terug moeten installeren.
@ GoWi: Misschien, maar dan moet ik die user echt als gebruiker op mijn machine gaan toevoegen, wat ik niet wil. Ik wil doen ALSOF ik die user ben.
@Christophe: Niet echt, “impersonate” is eigenlijk wat ik misschien wil doen als ik dat programma wil bedotten ;)

@Clopin: Profielgerichte toepassingen zoals Firefox kunnen over meerdere besturingssystemen gebruikt worden, dus waarom niet over meerdere accounts in hetzelfde besturingssysteem?

Comments are closed.