Categories
Film

Filmnieuws

Er valt wel wat nieuws te melden. Ten eerste is sinds woensdag The Prestige in de Belgische zalen: een film waar ik al een hele tijd naar uitkijk en waarvoor ik dus sta te popelen om hem eindelijk te kunnen zien. Een film over magie met sterke acteurs, dat zou voor mensen die mij wat kennen genoeg moeten zijn om te weten dat het gegarandeerd mijn nieuwsgierigheid kan opwekken.
Maar er is meer nieuws als we het hebben over films en ons landje. Zo lezen we dat er dan toch eindelijk een Hollywood-hotshot naar ons landje komt. Mensen die indertijd hoopten dat een stuk van MI:3 in ons land ongenomen ging worden, halen misschien troost uit het feit dat Colin Farrell in Brugge een film zal opnemen. Pas op, voor velen zal Colin genoeg zijn, maar neem er nog eens Brendan Gleeson en Ralph Fiennes bij (Alastor en Voldemort) en u bent misschien verkocht. Goeie mensen in een mooi stad, laten we hopen dat het script even goed in die combinatie past. In short is het een Brits-Amerikaanse film met als omschrijving

“In Bruges” wordt een zwarte komedie waarin huurmoordenaars Ray en Ken, respectievelijk Farrell en Gleeson, na een uit de hand gelopen opdracht in Londen naar Brugge worden gestuurd.
Als een van beiden wroeging krijgt, krijgt de andere de opdracht zijn kompaan uit de weg te ruimen.

In Februari in Maart zal u in Brugge de mensen aan het werk kunnen zien. Mocht u zich binnenkort trouwens afvragen waarom er nog kerstverlichting hangt en zal blijven hangen in die scone: daarom.
Trouwens, het gaat goed met de bioscoop! Toch voor Kinepolis want zij zeggen meer tickets te hebben verkocht in 2006 dan in 2005. Belangrijk is wel: zoals je kan lezen, dat de films “Pirates of the Caribbean 2”, “The Da Vinci Code” en “Ice Age 2” hier een grote rol in spelen. Vele cinema zalen hadden gehoopt op het effect van “The Da Vinci Code”, maar zelfs deze moest de duimen leggen voor die andere 2. Ik zou graag weten hoeveel meer ze gescoord hebben en in welke verhoudingen die films er voor iets tussen zitten. Voeg daar nog een paar ineuwe zalen bij en je kan begrijpen dat het goed gaat. Kinepolis kan dit jaar alvast rekenen op Pirates 3 (want iedereen die de 2 is gaan zien zal toch terug moeten), Spidey 3, Shrek 3 (deze drie gaan trouwens ongeveer is dezelfde maand uitkomen), Ocean’s 13(ook 3 dus), Harry Potter 4, nee sorry 5, Ratatouille (nieuwe pixar), Transformers, Simpsons en god weet wat nog allemaal. En dan heb ik het nog niet over 300, nieuwe Bourne, nog maar eens een Saw, een tweede Fantastisc Four, …

10 replies on “Filmnieuws”

Ah ja, ik ben the Prestige gaan zien!
Zelden zo’n voldoening gevende filmervaring gehad!

Ah ja, ik ben the Prestige gaan zien!
Zelden zo'n voldoening gevende filmervaring gehad!

In heel uw lijstje staan er maar drie films zonder een nummer achter. Waar gaat dat naartoe met onze wereld.

Nu, kmoet zeggen dat ik de laatste maanden al veel het gevoel heb gehad dat ik goeie films heb gemist en dat dat de komende maanden van tzelfde zal zijn. (Ik raak maar niet in die bioscoop)

In heel uw lijstje staan er maar drie films zonder een nummer achter. Waar gaat dat naartoe met onze wereld.

Nu, kmoet zeggen dat ik de laatste maanden al veel het gevoel heb gehad dat ik goeie films heb gemist en dat dat de komende maanden van tzelfde zal zijn. (Ik raak maar niet in die bioscoop)

Zit met’t zelfde probleem als Hans blijkbaar. ‘k Heb bioscoop-tickets liggen, er zijn goede films in de zalen, maar tijd! tijd!

Zit met't zelfde probleem als Hans blijkbaar. 'k Heb bioscoop-tickets liggen, er zijn goede films in de zalen, maar tijd! tijd!

Comments are closed.