Categories
Tech/Science

Apple Goodies

De nieuwigheden van Apple zijn dus de iPhone en de AppleTV. Het tweede kan u al vanaf februari bemachtigen, voor de iPhone zal u nog een klein jaar geduld moeten hebben.
First things first: de AppleTV.
Dit ding zou ik al besteld hebben. De prijs is zeer schappelijk (??299) en het is perfect wat ik op dit moment kan gebruiken: het streamt muziek, foto’s en films die op je PC staan, trailers van apple.com/trailers naar je televisie… wireless! Waarom heb ik het dan nog niet besteld? Wel, alle syncronisatie gaat via iTunes en laat nu net daar het probleem liggen. Zodra iTunes meer video-formaten gaat ondersteunen is dit ding besteld.

En dan de langverwachte iPhone. Ik moet toegeven, mooi ding. Een droom om mee te werken, dat kan ik geloven. En wat een machine: een wide-screen iPod, een GSMen je kan er ook nog eens online mee. Wireless, bluetooth,… you name it. Wow. My hat off to you, Apple Inc (want dat is de nieuwe naam, niet meer Apple Computers Inc). Maar wat ik mij ook goed moet inprenten als deze in Europa beschikbaar is, is dat het ding mij veel geld zal kosten: nu heb je in de US een 4GB versie voor $499 en een 8GB versie voor $599 waarbij je ook een 2 jaar durend conctract afsluit met operator Cingular. Aangezien dit niet mag in ons Belgenland, zal de prijs bij ons veel hoger liggen.
Wat ik mezelf ook een paar keer zal moeten vertellen is dat het waarschijnlijk een enorme nachtmerrie is in je broekzak. Ik heb het dan niet zozeer over de afmeting, maar over het feit dat het ding 1 groot touchscreen is.
Ook een goed ding om te onthouden is dat de batterij ook niet all that jazz is. We lezen op de site van apple:

Up to 5 hours of talk time depends on network configuration. Up to 16 hours of battery life refers to music playback. Up to 5 hours of battery life is based on H.264 1.5-Mbps video at 640-by-480 resolution combined with 128-Kbps audio.

Als we naar de talk time kijken zitten we ongeveer op hetzelfde als mijn huidige GSM, but let’s face it, als ik dat speelgoed als GSM heb zit ik ook constant video te kijken of muziek te spelen. Waarschijnlijk houdt het ding het wel een dag uit, maar ik ben niet echt een voorstander van dagelijks mijn GSM in te pluggen.

Ik hoop dus 2 dingen:

  1. Dat iTunes meerdere formaten aankan binnenkort zodat ik die via dat toestel kan meestreamen
  2. Dat ik op het einde van het jaar mij niet laat vangen en mijn drang om dat nieuwe wondermooie ding dat iPhone noemt te bezitten, kan onderdrukken.

Apple heeft het jaar mooi ingezet. Keep going!

11 replies on “Apple Goodies”

Must resist temptation!

Maar hij ziet er idd wel heel goed uit. Is kerstmis al voorbij?

Ja, het is de moeite… ik was gisteren stevig onder de indruk…

But the dust is settling…
D’er zijn toch een aantal zaken die mij op het moment toch zouden tegenhouden…

(ten nulde… Ik heb mij net een 80Gb iPod aangeschaft dus mijn geld is op)

ten eerste, de prijs. Hij heeft gewoon de prijs van een nano opgeteld met de prijs voor een smartphone… Ik denk dat er nog serieus wa van de prijs af kan. Ge kunt het van verschillende kanten bekijken. Een ipod die kan bellen, of een GSM die liedjes afspeelt. Eender wat… Hardware gewijs maken ze in het algemeen gebruik van de zelfde dingen. Dus vind ik dat de prijs niet zo hoog mag liggen als de twee opgeteld. Ja, oke. Multi-touch screen is coole technologie, en der zijn nog wel een paar argumenten (een 200-tal waarschijnlijk, want zoveel patenten zijn er voor de iPhone vastgelegd) maar de prijs lijkt me toch nog wat te hoog. Volgens mij hebben ze hier een wel hele grote winstmarge voorzien.

Ten tweede, de batterij… Niet zozeer de levensduur. Die is inherent aan het feit dat je het toestelletje zou gebruiken als muziekspeler. Logisch dat de batterij er dan rap aan gaat. En elke avond inpluggen is natuurlijk niet zo prettig, toch is het een kwestie van gewoonte denk ik. Nee belangrijker nog, de batterij zou niet te vervangen zijn! ‘Consumeren zult gij doen’ dacht die Almighty Jobs. Batterij dood? Koop maar een nieuw toestel, hoe goed het ook nog werkt, want uiteindelijk komt dat voordeliger uit.

Ten derde, geen slotje om het geheugen eventueel uit te breiden. Was toch makkelijk geweest.

Vier: nauwelijks ondersteuning voor MS Office of Exchange… Ik betwijfel of de bedrijfswereld massaal naar .Mac wil switchen (hoe grappig de reclamefilmkes op apple.com ook zijn)

Vijf… Hoe open gaat het systeem zijn? Ga je third party widgets er kunnen opzetten? Zo ja, super dan. Anders, een grote, gemiste kans. De iPhone heeft Wifi. Dus als ge er skype kunt opzetten, zijn we al een heel eind verder…

Zes… de iPhone zet op bepaalde vlakken toch wel een stap terug. Een camerake van slechts 2Mp, slechts omdat men stilaan aan 3 Mp zit. Het is is geen 3G telefoon. Bon, 3G is nog niet echt door het grote publiek opgenomen, maar toch.

Waarom dan wel? Gewoon omdat Jobs het toch maar weer klaargespeeld heeft!
De iPhone ziet er gewoon superslick uit! Da’s nog eens wat je kunt noemen, de concurrentie het nakijken geven!

Clopke, moest ge u toch niet kunnen inhouden om dat geld uit te geven…
Mijn rekeningnr. is steeds op aanvraag verkrijgbaar, of beter nog… Koop hem ineens voor mij ;-)

Trouwens… met 4Gb of 8Gb heb ik niet genoeg en dus nog altijd mijn iPod nodig.

En $600 voor de 8Gb versie? Daarvoor hebt ge tegenwoordig al 2 Xbox’en!

Quicktime (iTunes weet ik niet) kan nu ook al meerdere formaten afspelen, je moet enkel wat extra software daarvoor installeren. Althans, dat heb ik gelezen op Macfora. Dus op een Mac kan het, op een PC weet ik niet. Voorlopig heb ik nog geen Mac, wel een PC maar ik heb het nog niet geprobeerd want VLC doet toch nog alles perfect.

Must resist temptation!

Maar hij ziet er idd wel heel goed uit. Is kerstmis al voorbij?

Ja, het is de moeite… ik was gisteren stevig onder de indruk…

But the dust is settling…
D'er zijn toch een aantal zaken die mij op het moment toch zouden tegenhouden…

(ten nulde… Ik heb mij net een 80Gb iPod aangeschaft dus mijn geld is op)

ten eerste, de prijs. Hij heeft gewoon de prijs van een nano opgeteld met de prijs voor een smartphone… Ik denk dat er nog serieus wa van de prijs af kan. Ge kunt het van verschillende kanten bekijken. Een ipod die kan bellen, of een GSM die liedjes afspeelt. Eender wat… Hardware gewijs maken ze in het algemeen gebruik van de zelfde dingen. Dus vind ik dat de prijs niet zo hoog mag liggen als de twee opgeteld. Ja, oke. Multi-touch screen is coole technologie, en der zijn nog wel een paar argumenten (een 200-tal waarschijnlijk, want zoveel patenten zijn er voor de iPhone vastgelegd) maar de prijs lijkt me toch nog wat te hoog. Volgens mij hebben ze hier een wel hele grote winstmarge voorzien.

Ten tweede, de batterij… Niet zozeer de levensduur. Die is inherent aan het feit dat je het toestelletje zou gebruiken als muziekspeler. Logisch dat de batterij er dan rap aan gaat. En elke avond inpluggen is natuurlijk niet zo prettig, toch is het een kwestie van gewoonte denk ik. Nee belangrijker nog, de batterij zou niet te vervangen zijn! 'Consumeren zult gij doen' dacht die Almighty Jobs. Batterij dood? Koop maar een nieuw toestel, hoe goed het ook nog werkt, want uiteindelijk komt dat voordeliger uit.

Ten derde, geen slotje om het geheugen eventueel uit te breiden. Was toch makkelijk geweest.

Vier: nauwelijks ondersteuning voor MS Office of Exchange… Ik betwijfel of de bedrijfswereld massaal naar .Mac wil switchen (hoe grappig de reclamefilmkes op apple.com ook zijn)

Vijf… Hoe open gaat het systeem zijn? Ga je third party widgets er kunnen opzetten? Zo ja, super dan. Anders, een grote, gemiste kans. De iPhone heeft Wifi. Dus als ge er skype kunt opzetten, zijn we al een heel eind verder…

Zes… de iPhone zet op bepaalde vlakken toch wel een stap terug. Een camerake van slechts 2Mp, slechts omdat men stilaan aan 3 Mp zit. Het is is geen 3G telefoon. Bon, 3G is nog niet echt door het grote publiek opgenomen, maar toch.

Waarom dan wel? Gewoon omdat Jobs het toch maar weer klaargespeeld heeft!
De iPhone ziet er gewoon superslick uit! Da's nog eens wat je kunt noemen, de concurrentie het nakijken geven!

Clopke, moest ge u toch niet kunnen inhouden om dat geld uit te geven…
Mijn rekeningnr. is steeds op aanvraag verkrijgbaar, of beter nog… Koop hem ineens voor mij ;-)

Trouwens… met 4Gb of 8Gb heb ik niet genoeg en dus nog altijd mijn iPod nodig.

En $600 voor de 8Gb versie? Daarvoor hebt ge tegenwoordig al 2 Xbox'en!

Quicktime (iTunes weet ik niet) kan nu ook al meerdere formaten afspelen, je moet enkel wat extra software daarvoor installeren. Althans, dat heb ik gelezen op Macfora. Dus op een Mac kan het, op een PC weet ik niet. Voorlopig heb ik nog geen Mac, wel een PC maar ik heb het nog niet geprobeerd want VLC doet toch nog alles perfect.

[…] Ok, it’s a nice phone, but will all those Mac fans please stop panting in my ear? 4GB hard disk, Wifi, video player? I already have those in my phone. The Jonathan Ive touch? Yes, will probably make a difference. We’ll see that when the phone becomes available over here, by the end of 2007. In the mean time, pour some cold water on that boner, will you? […]

Comments are closed.