Categories
Literatuur online

Suzanne

Suzanne is het langverwachte nieuwe “boek” van Email Mystery. De naam van de makers doet al wel vermoeden wat het juist is: een verhaal dat je gebracht wordt via email. Hun eerste verhaal, Daughters Of Freya, werd verteld doordat je alle email-communicatie die tussen de personages plaats vond, ook in jou mailbox kon vinden. Alsof je telkens in de BCC zat en je het verhaal real-time kon volgen. Als je even wil proeven van het concept en het verhaal, kan je je inschrijven voor een free preview, voor zowel Suzanne als voor DOF. Het volledige verhaal kost je net geen $5. Bij DOF kreeg je daarvoor 116 mails in je inbox.

Ik hoop dat er meer en meer zulke concepten komen. De online wereld laat het iedereen toe een verhaal te vertellen, en dit op een steeds uniekere en intensievere manier. Stel je voor dat je een verhaal kan beleven doordat het plaats vindt in de blogs die je leest, de mails die je checkt en de post die je uit je brievenbus haalt. Of via de GSM in je broekzak. The sky is the limit.