Categories
Lifelog

Dagvaarding

Gisteren voormiddag belde mijn zus, altijd opgewekt, mij op. Ze vroeg, zeer jolig, hoe het met mij ging. Altijd enorm attent, die zus van mij. In een even jolige stem wist ze mij te zeggen dat er ook een briefje in de bus zat dat er een exploot voor mij bij de Politie in Antwerpen ligt te wachten. Hoewel zij even vrolijk bleef sloeg mijn stem toch even over op een iets serieuzere toon. Ik vroeg haar wat er allemaal opstond. Waarover ging dit? Ik weet dat ik geflitst was en ik weet dat er bij mijn ouders thuis ook al een brief lag van de Leasing maatschappij. Een boete, dacht ik toen, maar nu begon ik te twijfelen of er nog wat meer aan vast hing. Had deze brief van een gerechtsdeurwaarder daar ook iets mee te maken? Dankzij Google vond ik de gegevens van de gerechtsdeurwaarder en belde het kantoor op. Daar stelde ze mij gerust door te zeggen dat het om een boete ging die nog niet betaald was en wisten ze me te zeggen dat het niets met die snelheidsboete kon te maken hebben. Dat zou namelijk iets te snel zijn *wink*. Maar welke boete? Ik besloot gisterenavond toch nog snel alle post even te gaan ophalen.
Deze morgen begaf ik mij naar den oudaan, het centraal politie kantoor van Antwerpen. Blijkbaar hebben ze daar zelfs een apart gebouw/afdeling voor exploten. Het duurde blijkbaar even alvorens ze de brief gevonden hadden. Ik had toen de brief in handen. Een dagvaarding.
In November 2005 had ik namelijk een ongeluk met de wagen. Ik ga nog niet te veel in detail treden, wie weet kan het tegen mij gebruikt worden :p Het ging om een aanrijding met de wagen en blijkbaar komt dat nu voor de rechter. 29 januari om 9u. Ik weet nu niet goed wat er juist van mij verwacht wordt. Mijn verzekering gaat het bekijken en gaat mij begin volgende week contacteren. Dan weet ik meer.
Moet ik daar nu naartoe gaan of is dat niet nodig? Volgens mij zijn ze het allemaal enorm hard aan het opblazen en gaat het om een getouwtrek tussen verzekeringen. Ik ben enorm benieuwd, jaja. Een rechtszaak zegt me wel iets! En zo ben ik ineens ook eens in het nieuw gerechtsgebouw in Antwerpen binnen geweest. Chriske, waar zit u moeder juist zodat ik haar dan eens goeiedag kan gaan zeggen?

6 replies on “Dagvaarding”

Waar mijn moeder zit? Wel, als het om een auto-accident gaat, misschien wel vlak voor uwe neus in de rechtzaal. Doe haar dan ne goeiendag van mij he :-)

Verder zou ik ze niet gaan zoeken, ge zou niet de eerste zijn die verloren loop in het Vlinderpaleis (persoonlijk vind ik “The Butterfly Palace” beter klinken).

Waar mijn moeder zit? Wel, als het om een auto-accident gaat, misschien wel vlak voor uwe neus in de rechtzaal. Doe haar dan ne goeiendag van mij he :-)

Verder zou ik ze niet gaan zoeken, ge zou niet de eerste zijn die verloren loop in het Vlinderpaleis (persoonlijk vind ik “The Butterfly Palace” beter klinken).

Comments are closed.