Categories
Events

Bruce Springsteen with The Seeger Sessions Band in Antwerpen

Bruce SpringsteenHij was geweldig, de Seeger Sessions Band was geweldig, het publiek daarentegen mocht veeeeeel heviger (respect naar de twee mannen in de linkertribune die al bij het eerste nummer de gang in beslag namen).
Inderdaad, gisteren was Bruce Springsteen in Antwerpen om zijn American Land toer te tonen en oh wat was het geweldig! Zelfs ik, als Bruce fan, wist niet goed wat ik ervan ging vinden maar die (meer dan) 2 uur gisterenavond in het sportpaleis heeft al mijn verwachtingen by far overtroffen. The Boss stak er stiekem enkele nummers van zichzelf tussen op zeer strategisch gekozen momenten die de afwisseling haast perfect maakten. Ik vraag me tevens af of er nog mensen in de zaal waren die niet wisten dat Fire door hem geschreven is. Gospel en Country zijn Springsteen niet vreemd en The Ghost of Tom Joad kon dus niet wegblijven.
Maar wat een nummers van Seeger zeg! Ik moet eerlijk toegeven dat ik de man niet echt kende maar als dit de spirit van Seeger weergaf ben ik verkocht. met een 13-koppige band die alles van zich gaf zette Springsteen het sportpaleis in vuur en vlam. Ja, ik zeg dat het publiek beter kon, maar dat neemt niet weg dat er gedanst werd. Het MOEST gewoon, je kan niet blijven stilzitten op die dingen. De reacties zijn dan ook unaniem. Lees maar.
Ik weet niet wat het is met die man maar hij doet het telkens weer voor mij. Of hij nu alleen staat, met zijn legendarische E-Street band, in een ingetogen sessie zoals bij Devils&Dust of met een waanzinnige nieuwe band zoals deze, het werkt el-ke keer. Toegegeven, de prijs was hoog, maar het was elke cent waard, dat staat vast. Moeder, ik hoop dat je er even hard van genoten hebt.

1 ding: Hoe graag had ik dit in een iets intiemere zaal gehad. Stel je voor…
(FOTO: DPA)

6 replies on “Bruce Springsteen with The Seeger Sessions Band in Antwerpen”

Comments are closed.