Categories
Lifelog

Let the games begin

Drukke tijden worden het. Druk, maar ook wel enorm spannend en leuk! Vrijdag wordt het huurcontract ondertekend. Yup, vrijdag. Vele onder jullie weten wat dit allemaal kan en zal inhouden: gezamelijke rekening openen, verzekeringen afsluiten, plaatsbeschrijving organiseren, verf kiezen, schilderen, meubels en huishoudtoestellen verzamelen, deze plaatsen,…
Alle tips zijn welkom mensen!

Ik heb alvast volgende week verlof…

28 replies on “Let the games begin”

Had geeneens gelezen dat je wat gevonden had. Proficiat.
Waar je nog aan moet denken… Moeten huurcontracten nog geregistreerd worden?

Goh, zo druk in de weer geweest dat ik nog niet had vermeld dat we iets hadden. Euhm, over u vraag ben ik niet zeker. Wat bedoel je daar juist mee? Waar zou je dat moeten registreren?

Had geeneens gelezen dat je wat gevonden had. Proficiat.
Waar je nog aan moet denken… Moeten huurcontracten nog geregistreerd worden?

Goh, zo druk in de weer geweest dat ik nog niet had vermeld dat we iets hadden. Euhm, over u vraag ben ik niet zeker. Wat bedoel je daar juist mee? Waar zou je dat moeten registreren?

Ik was al op de hoogte! ;-)

Je laat je huurcontract best registreren bij de gemeente. Eén van de voordelen is dat je dan zes maanden opzegtermijn hebt ipv drie, indien je pand verkocht zou worden aan een andere eigenaar. Die heeft dan maw iets meer geduld nodig om je eruit te krijgen ;-) Dat is wat ik ervan weet althans…

Voor de gemeenschappelijke rekening zou ik toch een deftige bank nemen. Hoewel argenta gratis is, houden die vrij lang je geld bij. Als iemand iets naar je overschrijft is er een serieuze delay met het tijdstip waarop het effectief op je rekening staat. Elk argenta kantoor is trouwens ook een aparte bvba, wat niet handig is als je voor de gelegenheid eens snel een ander kantoor wil binnenwippen.

En mijn geliefkoosd huishoudtoestel is toch mijn espressomachine ;-) Meest gebruikt is waterkoker (kookt rapper dan op de kookplaat) en de Combi 3 microgolfoven: micro voor de lasgna, grill voor de scampi’s en hete lucht voor de pizza :-D

Good luck dude!

Ik was al op de hoogte! ;-)

Je laat je huurcontract best registreren bij de gemeente. Eén van de voordelen is dat je dan zes maanden opzegtermijn hebt ipv drie, indien je pand verkocht zou worden aan een andere eigenaar. Die heeft dan maw iets meer geduld nodig om je eruit te krijgen ;-) Dat is wat ik ervan weet althans…

Voor de gemeenschappelijke rekening zou ik toch een deftige bank nemen. Hoewel argenta gratis is, houden die vrij lang je geld bij. Als iemand iets naar je overschrijft is er een serieuze delay met het tijdstip waarop het effectief op je rekening staat. Elk argenta kantoor is trouwens ook een aparte bvba, wat niet handig is als je voor de gelegenheid eens snel een ander kantoor wil binnenwippen.

En mijn geliefkoosd huishoudtoestel is toch mijn espressomachine ;-) Meest gebruikt is waterkoker (kookt rapper dan op de kookplaat) en de Combi 3 microgolfoven: micro voor de lasgna, grill voor de scampi's en hete lucht voor de pizza :-D

Good luck dude!

Proficiat, deze jongen woont nu bijna een maand op het zuid en die kan er zijn draai wel vinden… Als je tips moest willen van de buurt, laat je maar iets weten…

Proficiat, deze jongen woont nu bijna een maand op het zuid en die kan er zijn draai wel vinden… Als je tips moest willen van de buurt, laat je maar iets weten…

@Dikkie: Wij gebruiken al 5 jaar Argenta voor onze gemeenschappelijke rekening, en via Netbanking hebben we weinig last van die vertraging. Komen trouwens nooit in ons kantoor want bijna alles valt per mail en telefoon te regelen.
Hét (grote) nadeel dat ik ondervind is dat internationale overschrijvingen niet mogelijk zijn.

@Clopin: ivm de huurregistratie, zie: http://tinyurl.com/yknbsd

@Dikkie: Wij gebruiken al 5 jaar Argenta voor onze gemeenschappelijke rekening, en via Netbanking hebben we weinig last van die vertraging. Komen trouwens nooit in ons kantoor want bijna alles valt per mail en telefoon te regelen.
Hét (grote) nadeel dat ik ondervind is dat internationale overschrijvingen niet mogelijk zijn.

@Clopin: ivm de huurregistratie, zie: http://tinyurl.com/yknbsd

@Goya: Mijn ervaring is eigenlijk wel anders. Wij hebben er eentje op het werk voor festiviteiten te organiseren en ik heb al meermaals herinneringsmails gestuurd naar mensen die blijkbaar wel al hadden overgeschreven, maar waar het nog niet op mijn Netbanking stond.

@Goya: Mijn ervaring is eigenlijk wel anders. Wij hebben er eentje op het werk voor festiviteiten te organiseren en ik heb al meermaals herinneringsmails gestuurd naar mensen die blijkbaar wel al hadden overgeschreven, maar waar het nog niet op mijn Netbanking stond.

Comments are closed.